(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Vaječná omeleta

Potřebné ingredience
kousek másla, 1 pórek, listový špenát, sušená rajčata v oleji, 5 vajec, 200 ml smetany ke šlehání, 10 dkg eidamu, 15 dkg nivy, troška kypřícího prášku
Postup přípravy
Na másle zpěníme pórek, přidáme špenát, trochu opepříme a osolíme. Vejce rozšleháme ve smetaně a trochu osolíme a opepříme.
Do koláčové formy rozprostřeme pečící papír, na něj rozložíme směs z pórku a špenátu, poklademe sušenými rajčaty, zasypeme polovinou nastrouhaných sýrů a zalijeme vejci. Na ně nasypeme zbytek sýrů. Vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 230 °C pečeme asi 20 minut.
Do koláčové formy rozprostřeme pečící papír, na něj rozložíme směs z pórku a špenátu, poklademe sušenými rajčaty, zasypeme polovinou nastrouhaných sýrů a zalijeme vejci. Na ně nasypeme zbytek sýrů. Vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 230 °C pečeme asi 20 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sebastian6
(upraveno)
14. 3. 2014, 23:59
A ako robia omeletu Francúzi? Pozrite si videorecept od Jacquesa Pépina s popisom v slovenčine.
Čítajte viac na http://www.i-potraviny.sk/omeleta-ako-ju-spravne-urobit-video-recept/

nahlásit