Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Vepřové vindaloo-děkuji apetit

0.0
Vepřové vindaloo-děkuji apetit

Potřebné ingredience

Ingredience 150 ml rostlinného oleje 4–8 stroužků česneku, prolisované nebo rozmixované 3 červené cibule, nakrájené najemno nebo rozmixované 4 červené chilli papričky, nakrájené najemno 500 g vepřové plece, nakrájené na kostky 500 g zralých rajčat (mohou být i z plechovky), nakrájených 1–2 lžíce rajčatového protlaku 1–4 lžičky mletého chilli sůl a mletý černý pepř NA PASTU VINDALOO 2cm kousek zázvoru, oloupaného 1 lžička mletého římského kmínu 1/4 lžičky mleté skořice 2 lžičky semínek hořčice, drcených 1 lžička semínek koriandru, drcených 1 lžička kurkumy 1–2 lžičky koření garam masála 1 lžička kajenského pepře 3 lžíce bílého vinného octa

Postup přípravy

Příprava jídla
1 Nejdřív připravte pastu: zázvor nastrouhejte najemno, dejte do misky a přidejte kmín, skořici, hořčici, koriandr, kurkumu, garam masálu, kajenský pepř, ocet a cukr a vše pořádně promíchejte.

2 Olej rozehřejte ve velké pánvi nebo ve woku. Přidejte česnek a cibuli a opékejte na mírném plameni dosklovita, asi 5–7 minut. Pak přisypte maso a 2–3 minuty ho opékejte dohněda. Přidejte chilli papričky, rajčata, protlak a pomalu začněte přidávat i připravenou pastu a dochuťte mletým chilli.

3 Osolte, opepřete a přiveďte k varu. Ztlumte plamen a nechte vařit za občasného míchání asi hodinu. Vindaloo nesmí být suché, proto v průběhu přilijte asi půl šálku vody.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jitka z Brna 26. 3. 2014, 21:33
Zkusila jsem udělat z kuřecích horních stehen a je to fakt výborné. K tomu bylinkový chleba Naan, co mají teď v akci v Kaufu, nemělo to chybu. (Y) (Y) (Y)
Moncherry 17. 1. 2014, 19:42
A proč je to v hovězím

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie