Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Hovězí guláš na houbách-MOOC DEKUJI VARENI.CZ

0.0
Hovězí guláš na houbách-MOOC DEKUJI VARENI.CZ

Potřebné ingredience

250 mlmléko1 kgpřední hovězí4 lžícegulášové koření2 lžičkysůl4 lžícemáslo nebo olej4 - 6 kscibule1 kostkabujón na guláš4 ksbobkový list4 stroužkyčesnek2 hrstěsušené houbypodle potřeby voda

Postup přípravy

Hovězí maso dobře očistíme, opláchneme a nakrájíme na větší kousky. V širším hrnci na másle nebo oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené maso a necháme opékat. Průběžně promícháme.

Po krátkém orestování přikryjeme poklicí a necháme vydusit šťávu.

Během pečení maso podléváme a necháme vždy znovu vydusit.

Asi po hodině této tepelné úpravy přidáme kostku bujónu do guláše, bobkový list, česnek, gulášové koření a přisypeme sušené houby. Opět podle potřeby přidáváme vodu a nyní i mléko, které chuť guláše zjemní. Průběžně zamícháme, aby se guláš nepřipaloval a osolíme. Pokračujeme do změknutí masa.

Guláš podáváme s houskovým knedlíkem, ale vhodné jsou i těstoviny nebo rýže.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie