Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Svíčková na smetaně-DĚKUJI VARENI.CZ

0.0
Svíčková na smetaně-DĚKUJI VARENI.CZ

Potřebné ingredience

2 ks černý pepř,1 ks bobkový list,1 lžíce cukrU,700 ghovězí svíčková,3 lžíce hladké mouky,sůl,1 smetana ke šlehání,,cibule3 lžíce rostlinný oleje,2 ks nové koření,5 dkg slaniny,1 balíček zmrazená zelenina na svíčkovou,citronová šťáva,4 dlvývar

Postup přípravy

Svíčkovou odblaníme, osolíme a protkneme trochou nakrájené slaniny. Na tuku zprudka po všech stranách opečeme. Maso vyjmeme a přidáme zbytek slaniny, kterou nakrájíme na kostičky, 1 balení zeleniny, cibulku a vše osmahneme do světlehněda. Poté znovu vložíme maso, podlijeme, přidáme koření a dusíme v předehřáté troubě. Maso poléváme šťávou nebo podle potřeby podléváme vývarem. Když je maso měkké, tak ho vyjmeme.

Šťávu se zeleninou rozmixujeme, přidáme smetanu a chvíli povaříme. Svíčkovou omáčku dochutíme cukrem, citronovou šťávou. Na talíři dáme na omáčku kopeček brusinkového kompotu.

A TROCHU JINÝ KNEDLÍK-Jak na to

Nejprve nakrájíme rohlíky na kostky a dozlatova je opečeme v troubě. Mezi tím, co se pečou rohlíky, ušleháme z bílků tuhý sníh, aby se sníh lépe našlehal, přidáme k němu špetku soli a pár kapek citronové šťávy. Poté si v míse rozšleháme žloutky s mlékem (či smetanou) a osolíme a opepříme dle chuti.

Jakmile jsou rohlíky zlaté, smícháme je s rozšlehanými vejci a necháme je chvíli odpočinout, aby nasákly tekutinu. Když jsou rohlíky rozmočené, dobře je promícháme, nejlépe rukou. Pak začneme za stálého míchání přisypávat mouku. Důkladně promícháme a necháme chvíli odpočinout. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků, ale mícháme opatrně, aby sníh nespadl.

Vaření knedlíků

Připravíme si kus alobalu, který dobře pomažeme olejem a vytvarujeme na něj šišku z těsta. Alobal zabalíme a na koncích dobře utáhneme. Takto připravený knedlík vložíme do hrnce s vroucí vodou. Hrnec by měl být dostatečně velký, protože knedlík během vaření nabude. Knedlík vaříme asi dvacet minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

LuculeM 5. 4. 2012, 13:57
Ta barva vypadá hodně nevábně!
marcelau 31. 7. 2011, 17:37
(Y) (clamp) (clamp) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie