(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Svíčková "po našem"
Potřebné ingredience
hovězí nebo králičí maso, špek, sklenička Halali, bobkový list, pepř, nové koření, 33% smetana, ocet nebo citron, cukr, podravka.
Postup přípravy
Maso dáme den předem (nemusí být) do pekáčku, prošpekujeme, přelijeme Halali, přidáme bobkový list, pepř, nové koření. Podlijeme vodou. Já někdy přidávám ještě nastrouhanou čerstvou kořenovou zeleninu. Necháme zapéct tak 1h. Pak přendáme do hrnce. Já většinou dodělávám v tlakáči. Když je maso hotové, omáčku zahustíme kváskem (mouka+voda), přidáme 250 ml smetany a dobře rozmícháme. Podle chuti přidáme cukr, podravku, citron nebo ocet. Pak už jen servírujeme. Přidáme brusinky a kopeček šlehačky.
Dnes jsme měli s hrníčkovými knedlíky paní Magdy, ID 26924. Viz foto.
Dnes jsme měli s hrníčkovými knedlíky paní Magdy, ID 26924. Viz foto.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé