Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Rychlá svíčková

0.0
Rychlá svíčková

Potřebné ingredience

Kus hovězího masa ( já měla špičku ze zadního ); olej; cibule; kořenová zelenina; špek; jalovec; nové koření; pepř celý; bobkový list; máslo; lžička cukru; lžíce hořčice; zeleninový bujón; hladká mouka; šlehačka; citronová šťáva

Postup přípravy

Maso si očistím a prošpikuju špekem. Do papiňáku dám olej a na kostičky nakrájenou cibuli, orestuju a přidám zbytek špeku na kostičky. Pak dám maso a nechám ho zatáhnout ze všech stran. Přidám koření, od každého trošku a zamíchám a pak nasypu nastrouhanou kořenovou zeleninu ( každý dá tolik kolik má rád ). Chvíli orestuju a nadrobím zel. bujón a podleju vodou. Zavřu víkem a vařím asi tak 45 - 1 hod a 15 min. Vždy zkusím propíchnout vidličkou aby bylo maso měkké. Maso vyndám na talířek.

Do hrnce si dám lžíci másla a nakrájenou cibuli na kostičky, orestuju a přidám trošku cukru a lžíci hořčice. To promíchám a naleju na to obsah papiňáku ( zeleninu se zbytkou vývaru ). Provařím, rozmixuju, propasíruju a zahustím moukou a naleju šlehačku. A je to hotovo!!!

Tento postup dělám i se svíčkovou kterou nakládám den až dva dny dopředu a zapíkám v troubě! Akorát nedávám do papiňáku, ale do velkého pekáče, jinak postup stejný, v troubě obracím. Na tuhle klasickou svíčkovou použím váleček - falešnopu svíčkovou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie