Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Svíčková

0.0
Svíčková

Potřebné ingredience

Hovězí kýta, mrkev, celer, petržel, bobkový list, nové koření, sůl, magi, citronka

Postup přípravy

Dneska máme svíčkovou.. .a jak ji děláte vy?

Na tuk dáme nastrouhanou mrkev

Přidáme celer nastrouhaný a petržel... pár kuliček nového koření a bobkový list...

Vložíme masíčko, které osolíme... opepříme..

A z obou stran podusíme... zalijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka.

Jakmile ja maso měkké vyjmeme... bokem na talíř...

Do výpeku vlijeme asi 2 litry mléka a uděláme si opět jíšku z mouky a mléka, kterou přidáváme do svíčkové, až nám krásně probublá. Mezitím už si nachystám druhý hrnec a přecedím omáčku přes síto... Dochutím maggi kořením, citronkou, solí... ještě jednou provařím v novém hrnci, vložím maso a podáváme. Dobrou chuť....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bubík4 26. 1. 2010, 23:34
taky naprosto jinak
karuska1975 27. 1. 2010, 17:59
@bubík4 A jak vy paní Janičko?
alimraj1 26. 1. 2010, 16:24
(Y)úplně jinak ;-)
karuska1975 26. 1. 2010, 16:50
@alimraj1 A jak vy paní Jarmilko? :-) :-)
alimraj1 28. 1. 2010, 11:40
@karuska1975 Kořenovou zeleninu,koření(pepř,nové koření,bobkový list,tymián),cibuli,trocha oleje,sůl,ocet krátce povařím a do horkého dám celý kus masa a nechám v chladu 4-6dní.Potom ještě přidám perník na strouhání a vařím do měkka.Maso vyndám a studené nakrájím - nedávám zpět do omáčky,ale ohřívám zvlášť.Zeleninu propasíruju,přidám mléko,smetanu,zahustím,dochutím,trochu povařím a nakonec přidám zakysanku,s tou už nevařit.
karuska1975 28. 1. 2010, 13:05
@alimraj1 Hmmmmmmmm, taky zajímavé.. to musím vyzkoušet podle Vás... ;-) ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie