(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Snadná svíčková
Potřebné ingredience
Hovězí zadní (nejlépe plátky), smetana na vaření, halali (směs zeleniny pod svíčkovou), pepř, sůl, olej, bobkový list, nové koření,
Postup přípravy
Hovězí platky osolíme opepříme a zprudka osmahneme na oleji, potom vložíme do pekáče, přidáme trochu másla, podlijeme vodou (pokud vaříte právě i polívku, tak lepší je podlít vývarem) a proložíme zeleninovým halali (doporučuji bez nálevu - je to pak zbytečně kyselé a slané) - lze použít i mraženou směs pod svíčkovou. Vložíme do trouby a pečeme, dokud maso nezměkne (cca hodinku - podle tloušťky plátků). Do hrnce si nachystáme smetanu na vaření, jakmile je maso dopečené, tak vyjmeme plátky massa a zbylou zeleninu a šťávu propasírujeme přes sítko do smetany a na slabo povaříme, dochutíme solí dle libosti. Podáváme s houskovým knedlíkem. :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Marcelkaa
(upraveno)
8. 11. 2009, 14:34
dnes jsme měli na oběd, všem moc chutnalo
klorane
(upraveno)
25. 9. 2009, 8:45
tak takovou svíčkou děláme snad pořád !!!! receptík si petr donesl od maminky a je výborná mi dáváme i vodu z halali,protože vždycky děláme pořádnej hrnec !!!!