Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Snadná svíčková

0.0
Snadná svíčková

Potřebné ingredience

Hovězí zadní (nejlépe plátky), smetana na vaření, halali (směs zeleniny pod svíčkovou), pepř, sůl, olej, bobkový list, nové koření,

Postup přípravy

Hovězí platky osolíme opepříme a zprudka osmahneme na oleji, potom vložíme do pekáče, přidáme trochu másla, podlijeme vodou (pokud vaříte právě i polívku, tak lepší je podlít vývarem) a proložíme zeleninovým halali (doporučuji bez nálevu - je to pak zbytečně kyselé a slané) - lze použít i mraženou směs pod svíčkovou. Vložíme do trouby a pečeme, dokud maso nezměkne (cca hodinku - podle tloušťky plátků). Do hrnce si nachystáme smetanu na vaření, jakmile je maso dopečené, tak vyjmeme plátky massa a zbylou zeleninu a šťávu propasírujeme přes sítko do smetany a na slabo povaříme, dochutíme solí dle libosti. Podáváme s houskovým knedlíkem. :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Marcelkaa 8. 11. 2009, 14:34
dnes jsme měli na oběd, všem moc chutnalo (Y) (Y) |:o) |:o) |:o)
klorane 25. 9. 2009, 8:45
tak takovou svíčkou děláme snad pořád !!!! receptík si petr donesl od maminky a je výborná |:o) |:o) |:o) (*)mi dáváme i vodu z halali,protože vždycky děláme pořádnej hrnec !!!!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie