Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Pórková polévka s ořechovým chlebem

0.0
Pórková polévka s ořechovým chlebem

Potřebné ingredience

PÓRKOVÁ POLÉVKA: 1 velký pór, 2 lžíce másla (oliv.oleje), 1/2 - 3/4 l zeleninového vývaru, 2 středně velké brambory, 100 - 200 ml smetany na vaření, sůl, pepř ********** OŘECHOVÝ CHLÉB: 200 g hladké mouky (pšeničné, špaldové,...), 200 g pš. chlebové mouky, 100 g žitné mouky, 1 1/2 lžičky sušeného droždí, 100 g hrubě sekaných ořechů, 2 lžičky soli, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce medu

Postup přípravy

Nejprve si připravíme chléb. Všechny druhy mouky smícháme se solí, ořechy, droždím. Přidáme med, olej a asi 300 ml teplé vody. Promícháme (je-li hmota příliš tuhá přidáme po lžících vodu). Těsto řádně propracujeme na válu a necháme v teple zdvojnásobit objem.

Vykynuté těsto znovu propracujeme, utvoříme z něho 1 velký bochník nebo 2 menší večky a opět necháme kynout. Troubu předehřejeme na 220 °C. Chléb dáme na plech s peč. papírem, na povrchu několikrát nožem nařízneme a pečeme asi 30 min. (upečený zní na poklepání dutě). Upečený chléb přikryjeme utěrkou a necháme zchladnout.

Na polévku si nakrájíme pór na kolečka. Bílou část necháme zesklovatět na másle. Zalijeme vývarem, přidáme zbytek póru, mírně předvařené na kostky nakrájené brambory a vaříme do měkka. Polovinu polévky rozmïxujeme, dochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou.

Polévku podáváme spolu s ořechovým chlebem.


Dobrou chuť!!

Upečený ořechový chléb

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie