Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

obrácené,napařované vepř.řízky

0.0
obrácené,napařované vepř.řízky

Potřebné ingredience

vepřové maso -jaké máte rádi na řízky-kotleta,kýta,krkovice...,strouhanky,vejce.

Postup přípravy

řízky klasicky naklepeme,osolíme a obalíme,ale opačně než je běžné,první strouhanku,pak do vejce.Osmažíme.Do hrnce se nachystáme vařit vodu,vložíme tam předtím ten rozkládací plech na napařování-no ten pařák-nevím jak se to přesně jmenuje.Nesmí být ponořený ve vodě,musí tam jít jen pára,jakmile řízky máme osmažené,dáme je na pařák a necháme pod pokličkou asi 20min.
Řízky jsou opravdu křehoučké,měkké a navíc zbytečný tuk odkapává do vody.Já jsem vždycky neměla ráda řízky z kotlety,přišly mi tuhé a suché,ale tímto postupem udělané jsou výborné.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ajaf 16. 1. 2007, 8:42
ANO,TA VODA TAM UŽ MÁ VŘÍT,ALE URČITĚ TEN PAŘÁČEK NESMÍ BÝT PONOŘENÝ,JEN ABY NA TY ŘÍZKY ŠLA PÁRA,TO UDĚLÁ TU KŘEHKOST ŘÍZKŮ,AT SE ZADAŘÍ (L) (L) (L) (L) (PL) (PL) (PL) (Y) (Y) (Y) (Y)
mimik 14. 1. 2007, 21:49
Alenko, ta voda před vložením řízečků už musí vřít? Tak jak na knedlík? nebo vkládat do studeného hrnce? Chci to v týdnu vzkoušet. Takový postup jsem ještě neslyšela. Děkuji

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie