Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Hovězí maso na pórku s houbami-děkuji Hance

0.0
Hovězí maso na pórku s houbami-děkuji  Hance

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g hovězího masa /zadní, roštěnec/ 12 sušených čínských hub šitake /já použila sušené české/, předem namočených a nakrájených na plátky 2 pórky nakrájené na kolečka 1 lžička koření pěti vůní 1 lžíce mletého zázvoru 2 stroužky česneku nasekané nadrobno /použila jsem granulovaný/ 2 lžíce rostlinného oleje 3 lžičky medu saturejka na ozdobu Omáčka: 2 lžičky kukuřičného škrobu 3 lžíce sójové omáčky 3 lžíce suchého červeného vína /měla jsem Frankovku/ 2 lžíce arašídového /slunečnicového/ oleje

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na kostky, posypeme kořením pěti vůní, zázvorem, česnekem, přidáme med, promícháme a necháme asi 30 minut odležet.
V trošce vody rozmícháme škrob a přimícháme všechny suroviny na omáčku.
Na horkém oleji osmažíme za stálého míchání pórek a houby. Přidáme maso a restujeme asi 2 minuty. Potom přikryté dusíme do téměř změknutí, přilijeme omáčku a za stálého míchání ještě vaříme několik minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie