Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Debrecínský guláš-děkuji sideře

0.0
Debrecínský guláš-děkuji sideře

Potřebné ingredience

Suroviny: 600g hovězí kližky 2 velké cibule olej, lžička sladké papriky, sůl, párek, rajče, plátek anglické slaniny

Postup přípravy

Postup
Na cibulce podusíme nakrájené maso do změknutí. Potom přidáme papriku, zaprášíme moukou, dosolíme, zasmahneme, zalijeme vodou a povaříme.
Na slanině osmažíme na kolečka nakrájený párek a na kostičky nakrájené rajče a vložíme do omáčky. podáváme s těstovinami,knedlíkem

KNEDLÍK-ZASE TROCHU JINÝ,DOBRÝ-Ingredience Mléko 2 dl
Vejce 1
Hrubá mouka
Sůl
Rohlík 4
nebo housky / suché
Postup přípravy receptu:Zařazení: Přílohy Suché pečivo nakrájíme na kostičky (cca 1 cm). Pokud je pečivo čerstvé, je dobré jej nakrájet na kostičky předem a nechat „oschnout“. Kostičky zalejeme mlékem s vajíčkem - čím lépe rozmícháte, tím lépe budou knedlíky držet pohromadě. Takto zalité kostičky necháme odležet 20 minut - směs je ale dobré 1-2x jemně promíchat, aby kostičky nasákly rovnoměrně.

Po těchto 20-ti minutách přidáme hrubou mouku - asi velkou hrst (tak, aby směs byla stále lepivá, ale držela pohromadě) a začneme tvarovat samotné knedlíky - cca 7 cm široké šišky. Nesnažte se dělat šišky moc dlouhé.

POZOR - knedlík před vložením do vařící vody dobře uplácejte, aby držel pohromadě. Voda by měla vařit mírně, ne příliš - opět aby se knedlíky nerozpadly. Poté se knedlík vaří celkem 15 minut bez pokličky, po 8 minutách ho obraťte v hrnci, aby se provařil rovnoměrně.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie