Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Pečený guláš

0.0
Pečený guláš

Potřebné ingredience

1 kg hovězího masa nakrájeného na kostky,
4 větší cibule - nakrájené,
5 stroužků česneku - oloupaných a v celku,
2 lžičky gulášového koření,
3 lžičky sladké papriky,
sůl a pepř,
1 chilli paprička (sušená nebo čerstvá),
2 kostky hovězího bujonu,
3 lžíce škrobu (solamylu či maizeny).

Postup přípravy

Troubu předehřát na 250 stupňů.
Kostky bujonu zalít litrem horké vody. Škrob rozmíchat v trošce studené vody (cca půl hrnku) a pak přidat k bujónu. Maso, cibuli a všechno koření dát do pekáčku, zapékací mísy nebo kastrolu (vhodného do trouby), zalít vodou s bujonem a škrobem, zamíchat, zakrýt alobalem a péct v troubě hodinu a půl až hodinu a tři čtvrtě. Nemíchat ani nedolévat vodou. Vynikající, téměř bez práce.
Recept je z Apetitu 10/2008

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 11. 9. 2014, 15:26
(clamp)
Maruska69 11. 9. 2014, 12:18
(Y)
cipkacipka 23. 8. 2013, 9:30
taky ho už dlouho děláme a je opravdu luxusní..jiný už taky neděláme a hlavně je to bez práce a vždy zahuštěné.. (Y) (Y) (Y)
Pavlikos 23. 8. 2013, 7:44
Tento gulášek hodnotím na jedničku Dělala jsem pro chlapy a sklidila jsem obrovský úspěch, (child1) (child1) (child1) (child1) (child1) (child1) jen se olizovali, že takový gulášek ještě nejedli-opravdu téměř bez zpráce a vynikající chuť. Budu dělat už jen tento od Vás .Díky za recept (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie