(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Znojemský guláš
Potřebné ingredience
Hovězí maso, slanina (špek), sádlo, cibule, kysané okurky, hladká mouka (nebo chlebová kůrka), sladká mletá paprika, kmín celý nebo drcený, sůl, rajčatový protlak (nebo kečup).
Postup přípravy
Slaninu (bez kůže) nakrájíme na malé stejné kousky a dáme rozpustit do hrnce, k rozpuštěné slanině dáme trochu sádla (pokud jste použili větší množství slaniny, tak dávat nemusíte). Na rozpuštěnou slaninu dáme nadrobno nakrájenou cibulku a osmažíme do růžova. Když je cibulka hotová, přisypeme papriku a zamícháme (pozor, aby se nepřipálila), přidáme pokrájené maso, cca lžíci protlaku (nebo kečupu), osolíme, okmínujeme a krátce osmahneme. Potom podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme. Během dušení občas mícháme a pokud je třeba, tak přidáváme vodu nebo vývar. Když je maso téměř měkké, tak přidáme nakrájené okurky (pokud jsou menší, tak krájím podélně napůl a pak na slabé plátky). V této fázi přidáme buď chlebovou kůrku na zahuštění nebo rozmícháme ve vodě hladkou mouku a zahustíme moukou. Ještě chvilku povaříme a nakonec dochutíme (přisolíme nebo pokud by se omáčka zdála někomu moc kyselá, můžeme přidat i trochu cukru). Můžeme podávat s rýží, s houskovým knedlíkem nebo i těstovinami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
manhartici
(upraveno)
8. 9. 2010, 15:55
Výborné dnes jsem dělala k obědu a brzy zase udělám
monka
(upraveno)
10. 9. 2010, 11:04
@manhartici
Lucko, jsem ráda, že Vám chutnalo a že omáčka zůstane ve Vašem jídelníčku
kosticka
(upraveno)
1. 6. 2010, 12:34
Super moc jsme si pochutnali
monka
(upraveno)
1. 6. 2010, 13:54
@kosticka
Tak to jsem moc ráda
MALIČEK
(upraveno)
12. 10. 2009, 13:21
Děkuji paní Simonce za receptík , bylo to mocinky dobroučké
monka
(upraveno)
12. 10. 2009, 18:48
@MALIČEK
to by ti strach nedovolil, napsat něco jiného, že jo ne, jsem ráda, že ti chutnalo
palfi
(upraveno)
9. 10. 2009, 8:39
Vypadá skvěle , ale kde je receptík
monka
(upraveno)
9. 10. 2009, 8:54
@palfi
během dneška doplním