Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Mlíková polévka mojí babičky

0.0
Mlíková polévka mojí babičky

Potřebné ingredience

Brambory, mléko, sůl, kmín, hladká mouka, vejce, ocet. Může být i kopr, kdo má rád.

Postup přípravy

Nadrobno nakrájené brambory zalejeme vodou. Opravdu jenom zalejeme. Nedáváme zbatečně moc vody. Necháme vařit. Přidáme sůl, kmín. Až jsou brambory skoro uvařené nalejeme mléko. U nás více jak 1l. Za občasného míchání přivedeme k varu. Do vroucí polévky rozklepneme vejce, můžeme i dvě. Podle množství polévky. Zamícháme. Můžeme vejce nejprve rozkvedlat vidličkou v hrnku a pak ho dát do vařící polévky. Pak nalejeme rozkvedlanou mouku v mléce.Tak jako, když zahušťujeme např. omáčku a vlejeme do vroucí polévky. Mícháme. Krátce povaříme a je hotovo. Ochutnáme a dosolíme. Můžeme dát kopr ať už čerstvý nebo sterilovaný i s nálevem. Kdo má rád na kyselo, tak si dá trošku octa. Je to mňamka. Nic jiného už u nás nemusí být k jídlu, protože si každý dá nášup.
Rada: mouku šejkruji ve skleničce od koj. výživy. Dám vodu nebo mléko, mouku uzavřu víčkem protřepu jako v šejru a je hotovo. Nedělají se hrudky a je to záležitost několika sekund.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Pesinka 6. 11. 2012, 12:54
Tuhle polívku přímo miluju!!!Dělá ji moje mamka,teď i já a dcera se taky po ní může utlouct :-)U Nás se jmenuje Hladká Anča,nevím proč *-)Super recept (Y)
BranskaReny 6. 11. 2012, 12:13
(Y) vynikající mňamka :-D

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie