Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Segedínský guláš z hovězího masa

0.0
Segedínský guláš z hovězího masa

Potřebné ingredience

Hovězí maso, sádlo, máslo, cibule, česnek, kysané zelí, hladká mouka, sladká mletá paprika, kmín celý nebo drcený, sůl, smetana nebo mléko.

Postup přípravy

Cibulku nakrájíme na jemno, maso na přibližně stejné kousky. V hrnci rozpustíme sádlo a dáme na něj zpěnit cibulku. Na cibulku nasypeme papriku a zamícháme (pozor na spálení, bylo by to hořké), potom přidáme pokrájené maso, osolíme a přidáme kmín (pokud vám nechutná, lze ho vynechat), pokud se vám zdá, že jste dali málo papriky, můžete papriku ještě přisypat a maso opečeme. K takto upravenému masu přidáme zelí (bez nálevu) a promícháme, přidáme česnek buď prolisovaný nebo pokrájený na jemno a opět zamícháme. Podlijeme vodou a dusíme. Když je maso měkké, tak omáčku zahustíme, buď hladkou moukou rozmíchanou ve vodě nebo pokud máte rádi jíšku, tak jíškou. Povaříme a potom dochutíme (přisolíme, přisladíme). Nakonec dám do omáčky ještě kousek másla na zjemnění, ale nemusí být. Někdo do segedínu dává ještě smetanu nebo mléko, já to nedělám. Smetanu dávám zvlášť na stůl a kdo jí tam rád, přidá si jí do své porce. Guláš lze dělat i v tlakovém hrnci, dělám ho tak často, protože je to hned hotové. Podáme s houskovým knedlíkem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

rarášci 7. 10. 2009, 16:52
Právě se to vaříí (Y) a voní to krásně |:o)
majazd 2. 9. 2009, 16:50
Simi...byla to mňamka (Y) |:o) |:o) (Y) (pl)
monka 5. 10. 2009, 16:32
@majazd Martinko, jsem ráda, že chutnalo :-) (L)
kclarisa 26. 6. 2009, 10:11
Nedělá se Vám to maso pak moc dlouho když tam dáte to kyselý zelí hned na začátku? Neni lepší nejdřív uvařit maso a pak nakonec to zelí vmíchat? (L)
monka (upraveno) 8. 10. 2009, 10:17
@kclarisa Já ho většinou vařím v papiňáku, tak mi to dlouhé nepřijde (H)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie