(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Nejlepší kokosky

Potřebné ingredience
Na tři plechy plné nejlepších kokosek potřebujete: 30 dkg cukru moučky, 3 bílky, 1 velkou lžíci 4% octa, 10 dkg mletého kokosu, 10 dkg polohrubé mouky
Postup přípravy
Postup: Z bílků vyšlehejte ukázkový sníh a v parní lázni do něj potom postupně zašlehávejte moučkový cukr. Až je směs bílá (jako snížek…), přilijte ocet a přisypte kokos. To celé ještě chvíli míchejte v páře.
Moučkový cukr přišlehávejte až nad párou
Vyndejte kastrůlek z parní lázně a přimíchejte mouku. S ní ale zacházejte opatrně, je možné, že bude stačit méně než uvedené množství (podle velikosti bílků), raději přisypávejte postupně, abyste z toho nakonec neměly tuhou drobenku!
Připravte si rovnou tři plechy a udělejte všechny kokosky najednou. Těsto by se mělo udržovat pořád teplé! Potom dejte troubu předehřát na 150 stupňů Celsia a kokosky nechte na plechu chvilku oschnout. Pak je zvolna sušte v troubě a nechte několik dní uležet v chladu.
Moučkový cukr přišlehávejte až nad párou
Vyndejte kastrůlek z parní lázně a přimíchejte mouku. S ní ale zacházejte opatrně, je možné, že bude stačit méně než uvedené množství (podle velikosti bílků), raději přisypávejte postupně, abyste z toho nakonec neměly tuhou drobenku!
Připravte si rovnou tři plechy a udělejte všechny kokosky najednou. Těsto by se mělo udržovat pořád teplé! Potom dejte troubu předehřát na 150 stupňů Celsia a kokosky nechte na plechu chvilku oschnout. Pak je zvolna sušte v troubě a nechte několik dní uležet v chladu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

žabada
(upraveno)
25. 12. 2013, 0:46


nahlásit