Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Krokantové sušenky

0.0
Krokantové sušenky

Potřebné ingredience

na krokant: 2 lžíce cukru krystal na těsto: 280g hl. mouky, 1 kypř. prášek do pečiva, 100g cukru moučka, špetka soli, 1 vanilkový cukr - ne vanilínový, 1 vejce, 130g másla, 1 lžíce kakaa

Postup přípravy

POSTUP PŘÍPRAVY
postup:
1.Na přípravu krokantu necháne za stálého míchání na mírném ohni zkaramelizovat cukr do medové barvy. Odstavíme a vmícháme nasekané oříšky. Nasypeme na pečící papír a necháme vychladnout a ztvrdnout. Tvrdý krokant přikryjeme papírem na pečení a válečke rozdrtíme na malé kousky.

2. Na těsto smícháme v míse mouku s kypř. práškem do pečiva. Přidáne cukr, vanilkový cukr, sůl, vejce a máslo. Vypracujeme těsto. Tři čtrvtiny prohněteme s polovinou krokantu a do zbylého zapracujeme kakao.

3. Na lehce pomoučené prac. ploše( já to vyválela na potr. fólii) vyválíme ze světlého těsta silný plát. Tmavé těsto po kouskách rozdělíme na světlé. Obě těsta společně rozválíme na plát o tloušťce asi 0,5cm. Formičkou vykrajujeme z těsta kolečka, hvězdičky,....

Naskládáme na plech vyloženým papírem na pečení a ozdobíme zbylým krokantem. Vložíme do předechříté trouby a pečeme.

El. trouba: 200°C
horkovzdušná: 180°C
plynová: stupeň doba pečení: asi 9 minut

upečené necháme vychladnout na kuchyňské mřížce, talířku,...

těsta

připraveno na vyválení

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie