(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Kynutá bábovka s čokoládou
Potřebné ingredience
Těsto: 1/2 kg polohrubé mouky, kostička droždí, 1 celé vejce, jeden žloutek, špetka soli, 4 lžíce cukru, hrnek vlažného mléka, 4 lžíce rozpuštěné Hery
Náplň: tabulka hořké čokolády - nastrouhat, 2 lžíce másla - rozpustit, hrst rozinek (namočit do rumu) kdo raději sladší může přidat cukr, nebo pokud není po ruce čokoláda, stačí kakao. Olej do formy
Postup přípravy
do hrnku dám lžíci cukru a lžíci mouky, rozdrobím droždí a zaliju teplým mlékem a nechám vzejít kvásek. Do mísy zatím dám: mouku,cukr, vajíčka, špetku soli, rozpuštěný tuk, kvásek a zbylé mléko a zadělám těsto, nesmí být ani moc tuhé ani řídké, prostě takové akorát, zadělávám elektrickým ručním hnětačem, tím se krásně propracuje, až se nelepí na mísu, tak přikryju čistou utěrkou a nechám vykynout. Po vykynutí (cca 3/4 hodiny znova propracuju a hned rozválím na plát, těsto nechám vyšší - tak 1,5 až 2 cm, na něj naliju rozpuštěné máslo, posypu natrouhanou čokoládou a rozsypu rozinky v rumu a zatočím jako štrůdl nebo roládu a narovnám do bábovkové formy vymazané olejem - ten plát dělám dlouhý tak aby byla akorát na stočení do formy :-) a pak dáme jen upéct, je výborná, kdo má rád klasické buchty a chce občas změnu tak vřele doporučuju :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé