(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Jogurtina

Potřebné ingredience
Porce: cca 750g SUROVINY: 2x500g bílého Selského jogurtu Hollandia, 250g měkkého tvarohu
Postup přípravy
Jogurty promícháme s tvarohem, přendáme do jemného sítka, položíme na misku, kam nám bude kapat syrovátka. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme 24hod v lednici odkapávat. Vyndáme z lednice, syrovátku si dáme stranou na vlastní spotřebu nebo ji vylijeme (zhruba polovinu hmotnosti tvoří právě syrovátka, tudíž z kilového jogurtu nám zůstane půlkilový). Nyní vezmeme ruční šlehač nebo metličku a šleháme alespoň 5min, aby se nám vše propojilo do hladka a mělo by zvednout objem. Dáme do uzavíratelné dózy a v lednici můžeme skladovat do nejbližšího data spotřeby uvedeného na použitých surovinách. Samozřejmě se dá recept přepočítat na menší množství, ale já ji používám často, tak to pro mě nemá smysl.
https://www.facebook.com/dlabemesmishkou
https://www.facebook.com/dlabemesmishkou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé