Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 28 návštěvníků)

Bublanina, roláda a nebo piškot s krémem, jahodami a se želatinou

0.0
Bublanina, roláda  a nebo piškot s krémem, jahodami a se želatinou

Potřebné ingredience

vše je stejné těsto, jen na roládu hned po vytažení z trouby smotáme (pečeme na pečícím papíru a smotáme i s ním).....piškot: 6 vajec, 6 vrchovatých lžic krystalu, 6 lžic mouky (3 lžíce polohrubé a 3 lžíce hladké), citrónová kůra, vanilkový cukr, 1/2 kypřícího prášku do pečiva........................................krém: může být různý,...já mám jeden v receptech, kde jsou v něm vejce šlehaná nad parou.................jahody (kupuji 2 kelímky, takže celkem asi půl kila), mohou být i broskve, ananas, mandarinky.....želatina 3 kusy (možná by stačily i 2) a pokud koupíte jinou želatinu, tak budou stačit i 2 kusy, záleží na kolik je to vody, ...já potřebuji na plech asi 600 ml

Postup přípravy

ušleháme 6 vajec s 6ti lžícemi krystalu, citrónovou kůrou a vanilkovým cukrem, dám to do šlehací nádoby, kterou mám ke šlehači, tak se mi to dělá samo,...až je to husté, tak se tam přidají ty mouky (3+3 lžíce) s kypřícím práškem do pečiva (1/2 balíčku) a pak hned vylejeme na vymaštěný a strouhankou vysypaný plech (může být i moukou - pokud máte teflonový, nemusí být vymazán a vysypán ničím)) a dáme péct na cca 175 stupňů - peče se to pár minut, je to rychlé, tak nespalte :-))). Plech mám velikosti cca 30x40cm. Až je korpus vychladlý, tak na něj dám krém (mám jedn v receptech, kde se šlehají vajíčka ve vodní lázni), ale možná může být i třeba jen máslo s cukrem.....nechám to stuhnout v lednici a zatím si nakrájím ovoce a to pak dám na to.....Zase to hodím do ledničky a mezitím si udělám želatinu. Používám radši 3 sáčky. Prostě aby bylo použito tak 600ml vody nebo kompotové šťávy. takže pokud koupíte želatinu na půl litru, tak stačí 2 želatiny, a nebo taky můžete nakombinovat jednu želatinu, která je na půl litru a jedna na čtvrt litru. Já ale dám vždy o něco méně vody než je psané. A až není želatina horká, ale je ještě teplá, tak naběračkou poleji jahody (nebo jiné ovoce). A pak to hned hodím zase do lednice, aby to rychle ztuhlo :-).

A je hotovo :-).

tento recept používám i na roládu, jen dám větší plech

tuto želatinu používám, jeden sáček je na 250 ml, ale já dávám jen 200 ml vody a nebo pokud mám kompotovou šťávu, tak to dám dle návodu těch 250 ml na jeden sáček

dělá se ještě Dort - želé červené, kde patří taky 250 ml vody.......pak se ještě vyrábí Cukrárenské želé - žluté , Extra silné, kde dáte 500ml na jeden sáček

jeden sáček vyjde asi na 9,-

foto želatin, které taky občas používám,
ta žlutá je na 500ml vody, červená a modrá na 250ml
ale modrá ej nejlepší, nejlépe tuhne

upečený korpus

celý plech, neměla jsem 3 čiré želatiny, tak je tam daná jedna žlutá a jedna čirá

s čirou želatinou

jiný koláč, stejné těsto (obr. 1) před upečením

jiný koláč, stejné těsto (obr.2)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ninouš 11. 5. 2015, 13:39
Super recept!!!!Ráda zkusím! (Y)Díky (clamp)
twinss 12. 3. 2010, 13:09
Tak dneska jsem ho pekla porvé a je skvělý (clamp) jen jsem tam dala docela dost ostružin (H) takže budu pro příště vedět ,-) (hello)
marcelakr 12. 3. 2010, 23:28
@twinss a použila jsi mražené či jsi rozmražovala? *-) a zase, když by jsi dala málo, tak by to mohlo být suché (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie