(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Kuskus s cuketou

Potřebné ingredience
2 lžíce tmavá sójová omáčka 1 ks střední cuketa 1 konzerva sterilovaný hrášek 250 g sýr ementálského typu 3 lžíce olivový olej 250 g celozrnný kuskus na ozdobu petrželka podle chuti vegeta tymián italská sůl s bylinkami
Postup přípravy
Cuketu oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Vymačkáme přebytečnou vodu, ale nesolíme. Hrášek slijeme.
Kuskus vsypeme do velké misky a zalijeme vroucí vodou (množství podle návodu na obalu). Přimícháme lžíci oleje, asi lžičku vegety a trochu bylinkové soli. Promícháme a přikryjeme pokličkou. Kuskus necháme si 15 minut bobtnat, až nasákne všechnu vodu a je sypký. Pak vmícháme špetku tymiánu.
Mezitím v hluboké pánvi rozehřejeme zbytek oleje a po rozehřátí zprudka osmahneme cuketu. Občas promícháme, ochutíme sójovou omáčkou, vegetou a přidáme i sterilovaný hrášek. Tepelná příprava je rychlá, stačí asi 10 minut, kdy se z cukety odpaří voda. Nedusíme.
Ještě teplou cuketovou směs vmícháme ke kuskusu, necháme trochu prochladnout a přidáme na kostičky nakrájený sýr.
Kuskus s cuketou podáváme teplý i studený jako hlavní chod. Chutná třeba se sterilovanou okurkou, čerstvým zeleninovým salátem nebo jen tak. Na talíři ozdobíme petrželkou.
Kuskus vsypeme do velké misky a zalijeme vroucí vodou (množství podle návodu na obalu). Přimícháme lžíci oleje, asi lžičku vegety a trochu bylinkové soli. Promícháme a přikryjeme pokličkou. Kuskus necháme si 15 minut bobtnat, až nasákne všechnu vodu a je sypký. Pak vmícháme špetku tymiánu.
Mezitím v hluboké pánvi rozehřejeme zbytek oleje a po rozehřátí zprudka osmahneme cuketu. Občas promícháme, ochutíme sójovou omáčkou, vegetou a přidáme i sterilovaný hrášek. Tepelná příprava je rychlá, stačí asi 10 minut, kdy se z cukety odpaří voda. Nedusíme.
Ještě teplou cuketovou směs vmícháme ke kuskusu, necháme trochu prochladnout a přidáme na kostičky nakrájený sýr.
Kuskus s cuketou podáváme teplý i studený jako hlavní chod. Chutná třeba se sterilovanou okurkou, čerstvým zeleninovým salátem nebo jen tak. Na talíři ozdobíme petrželkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé