Zobrazit přihlášovací formulář

Luštěniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Kuskus s cuketou

0.0
Kuskus s cuketou

Potřebné ingredience

2 lžíce tmavá sójová omáčka 1 ks střední cuketa 1 konzerva sterilovaný hrášek 250 g sýr ementálského typu 3 lžíce olivový olej 250 g celozrnný kuskus na ozdobu  petrželka podle chuti  vegeta  tymián  italská sůl s bylinkami

Postup přípravy

Cuketu oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Vymačkáme přebytečnou vodu, ale nesolíme. Hrášek slijeme.

Kuskus vsypeme do velké misky a zalijeme vroucí vodou (množství podle návodu na obalu). Přimícháme lžíci oleje, asi lžičku vegety a trochu bylinkové soli. Promícháme a přikryjeme pokličkou. Kuskus necháme si 15 minut bobtnat, až nasákne všechnu vodu a je sypký. Pak vmícháme špetku tymiánu.

Mezitím v hluboké pánvi rozehřejeme zbytek oleje a po rozehřátí zprudka osmahneme cuketu. Občas promícháme, ochutíme sójovou omáčkou, vegetou a přidáme i sterilovaný hrášek. Tepelná příprava je rychlá, stačí asi 10 minut, kdy se z cukety odpaří voda. Nedusíme.

Ještě teplou cuketovou směs vmícháme ke kuskusu, necháme trochu prochladnout a přidáme na kostičky nakrájený sýr.

Kuskus s cuketou podáváme teplý i studený jako hlavní chod. Chutná třeba se sterilovanou okurkou, čerstvým zeleninovým salátem nebo jen tak. Na talíři ozdobíme petrželkou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie