(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Vrstvená jablková buchta

Potřebné ingredience
Porce: 1 plech (24x30cm); SUROVINY: tmavé těsto: 150g celozrnné žitné mouky, 75g oleje, 50g třtinového cukru (very dark), 4 lžíce vody, 1 lžíce bio kakaového prášku, 1 vejce; světlé těsto: 100g celozrnné špaldové mouky (hladké), 80g sušeného rostlinného mléka, 100ml datlového sirupu, 1 vejce, 50ml oleje, 5g bio kypřícího prášku; náplň: 1 tvaroh (kostka), 100ml rostlinného mléka, 3-4 nastrouhaná jablka (cca 400g), 20g vanilkové fruktosy, 40g kukuřičného škrobu, skořice
Postup přípravy
Nejdříve si dáme nahřívat troubu na 175°C. Nejdříve si připravíme tmavé těsto. Smícháme všechny ingredience a ručně uhněteme měkké ale pevné těsto. Dáme si ho na vymazaný a vysypaný plech, opatrně prsty rozmačkáme po celém dně a uděláme malé okraje. Těsto se dá i vyválet a poté přenést na plech, ale dá to více práce. Metličkou si promícháme tvaroh s mlékem, jablka máme nahrubo nastrouhaná a smícháme je s fruktosou a škrobem. Tvarohem potřeme tmavé těsto, zasypeme jablky a posypeme skořicí. Připravíme si světlé těsto. V míse si vyšleháme vejce se sirupem do světlejší pěny, přidáme ostatní ingredience, kromě kypřícího prášku. Jakmile je trouba připravená, opatrně do těsta vmícháme prášek a zalijeme s ním rovnoměrně jablka po celém povrchu. Pečeme zhruba 35-40min.
http://www.facebook.com/dlabemesmishkou
http://www.facebook.com/dlabemesmishkou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé