Zobrazit přihlášovací formulář

Saláty, zálivky

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Kysané zelí v Goliáši

0.0
Kysané zelí v Goliáši

Potřebné ingredience

Postup přípravy

Zelí se nakládá v podzimním období.
Nakrouháme na Apollo kráječi (D44) šest větších hlávek zelí, cibuli na kolečka, křen
na plátky, v prostorné nádobě nebo vaničce promícháme se solí a kmínem a necháme do
druhého dne uležet. Na druhý den tuto směs natlačíme do GOLIÁŠE. Po celou dobu
kvašení by měl být Goliáš v pokojové teplotě, a během kvašení min. dvakrát vyskočí
víko.
Až proběhne proces kvašení, můžeme zelí odstavit na chladnější místo.
Výhody: zelí nakládáme v bytě a vůbec nezapáchá, v nádobě Goliáš neplesniví, vydrží
až do jarního období, máme jej po ruce, a je vynikajícÍ!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Alinka78 25. 8. 2014, 15:03
Zdravím a přeji krásný den, mohu se zeptat, kde Goliáše koupim? Děkuji! (L)
oplovka 9. 6. 2014, 9:06
Jo jo je super, také dělám v něm zelí. (Y)
Boňule 1. 5. 2014, 11:38
To vypadá super! Kde se dá Goliáš koupit? (Y)
JMENOVKYNE 1. 5. 2014, 19:12
@Boňule Věruško, stačí 3 litrová sklenice od okurek a umělé víčko za 5kč , dělám to tak už léta (Y) (Y) (Y), Goliáš za 600kč je dle mého zbytečný *-), samozřejmě že paní Anna tuhle značku prodává *-),
studeny.cumacek 1. 5. 2014, 8:02
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie