(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Kysané zelí v Goliáši
Potřebné ingredience
Postup přípravy
Zelí se nakládá v podzimním období.
Nakrouháme na Apollo kráječi (D44) šest větších hlávek zelí, cibuli na kolečka, křen
na plátky, v prostorné nádobě nebo vaničce promícháme se solí a kmínem a necháme do
druhého dne uležet. Na druhý den tuto směs natlačíme do GOLIÁŠE. Po celou dobu
kvašení by měl být Goliáš v pokojové teplotě, a během kvašení min. dvakrát vyskočí
víko.
Až proběhne proces kvašení, můžeme zelí odstavit na chladnější místo.
Výhody: zelí nakládáme v bytě a vůbec nezapáchá, v nádobě Goliáš neplesniví, vydrží
až do jarního období, máme jej po ruce, a je vynikajícÍ!
Nakrouháme na Apollo kráječi (D44) šest větších hlávek zelí, cibuli na kolečka, křen
na plátky, v prostorné nádobě nebo vaničce promícháme se solí a kmínem a necháme do
druhého dne uležet. Na druhý den tuto směs natlačíme do GOLIÁŠE. Po celou dobu
kvašení by měl být Goliáš v pokojové teplotě, a během kvašení min. dvakrát vyskočí
víko.
Až proběhne proces kvašení, můžeme zelí odstavit na chladnější místo.
Výhody: zelí nakládáme v bytě a vůbec nezapáchá, v nádobě Goliáš neplesniví, vydrží
až do jarního období, máme jej po ruce, a je vynikajícÍ!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Alinka78
(upraveno)
25. 8. 2014, 15:03
Zdravím a přeji krásný den, mohu se zeptat, kde Goliáše koupim? Děkuji!
oplovka
(upraveno)
9. 6. 2014, 9:06
Jo jo je super, také dělám v něm zelí.
Boňule
(upraveno)
1. 5. 2014, 11:38
To vypadá super! Kde se dá Goliáš koupit?
JMENOVKYNE
(upraveno)
1. 5. 2014, 19:12
@Boňule
Věruško, stačí 3 litrová sklenice od okurek a umělé víčko za 5kč , dělám to tak už léta , Goliáš za 600kč je dle mého zbytečný , samozřejmě že paní Anna tuhle značku prodává ,
studeny.cumacek
(upraveno)
1. 5. 2014, 8:02