Zobrazit přihlášovací formulář

Saláty, zálivky

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Kysané zelí

0.0
Kysané zelí

Potřebné ingredience

sůl
jablko 1 ks
mrkev 1 ks
jalovec
pepř celý
nové koření
hlávkové zelí 500 g

Postup přípravy

Z hlávek zelí oloupeme svrchní potlučené a špinavé slupky. Zelí pak nakrájíme nebo nakrouháme na jemné nudličky, osolíme a vložíme do porcelánové mísy. Přidáme na hrubším struhadle nastrouhané jablko a mrkev. Dále přidáme pepř, pár kuliček jalovce a nové koření.

Vše pořádně promícháme a stlačujeme po částech do sklenice. Vršek napěchované směsi zaplácneme mikrotenovým sáčkem a zatížíme menší sklenicí naplněnou vodou jako zátěž.

Sklenici se zelím necháme v místnosti s pokojovou teplotou a když je zelí prokvašené, tak jej uložíme v chladničce, nebo jej můžeme naložit do menších sklenic a sterilovat.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie