Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Žemlovka (u nás říkáme "zemlbába")

0.0
Žemlovka (u nás říkáme "zemlbába")

Potřebné ingredience

5 housek(2-3 dny staré), cca 1/2 litru mléka, 4 vejce, 2 vanilkové cukry, cukr krupice, skořicový cukr, máslo asi 10 dkg, rozinky, zavařená sklenice nastrouhaných jablek(pokud nejsou čerstvá)

Postup přípravy

V mléce rozšlehám vejce a vanilkový cukr, housky nakrájím na plátky, zapékací misku vymažu změklým máslem, plátky namáčím v mléce a kladu do misky, po zaplnění dna posypu jablky(půlkou sklenice), posypu cukrem krupicí, rozinkami a jednou třetinou skořicového cukru, další vrstva namočené housky, druhá půlka jablek, rozinky, cukr krupice, jedna třetina skořicového cukru, poslední vrstva je namočená houska, posypaná cukrem a poslední třetinou skořicového cukru, poklademe plátky másla. Peču na 200 stupňů tak dlouho, dokud není horní vrstva křupavá. Ten cukr krupice se může samozřejmě vynechat, někomu se může zdát hodně sladké, ale muž jí má tak rád, tak proto ho dávám. Rozinky také nejsou nutné, jde to i bez nich, na chuti se nic nemění.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kocic 20. 5. 2015, 17:12
výborná (Y) (Y) |:o)
tetakniha 20. 5. 2015, 20:31
@kocic Děkuji, jsem ráda, že Vám chutnala (jidlo)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie