Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Banánovo tvarohové muffiny - bez cukru a přesto sladké akorát:-)

0.0
Banánovo tvarohové muffiny - bez cukru a přesto sladké akorát:-)

Potřebné ingredience

1 tvaroh (vaničkový), 1/2 hrnku mléka (125 ml), 1/2 hrnku oleje, 1 prášek do pečiva, vanilkový cukr – dala jsem jen zbyteček sáčku, stejně tak skořicový cukr – necelý sáček, 2 zralé banány, 2 vejce, 1 a 1/3 hrnku polohrubé mouky, čokoláda, marmeláda, rozinky, ovoce apod. Žádný další cukr navíc, sladké jsou dost díky přírodnímu cukru v banánech. Nejsou suché a drobivé, spíš „mokřejší“ a vláčné, kdo zná banánovou bábovku, ví o čem je řeč:-)

Postup přípravy

Banány rozmačkat, tvaroh, vejce, oba cukry, mléko, olej, mouku a kypřící prášek zamíchat v těsto, naplnit do 1/3 formičky (mám silikonové – nevymazávám, nevyplachuji, plním rovnou), podle chuti a fantazie přidat náplň – kousky čokolády, marmelády, ovoce, rozinky, ořechy, lentilky…. Doplnit zbytek těsta do 2/3 formičky, péci ve vyhřáté troubě – horkovzduch cca 20 - 25 minut na 175 C než na povrchu zhnědnou a nelepí se na špejli. Po upečení lze povrch ještě pochopitelně nazdobit barevným sypáním apod., aby byly ještě hezčí.....
Dobrou chuť:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Marci75 5. 6. 2014, 18:12
sladké nebudou jen díky přírodnímu cukru v banánech - co ta čokoláda, marmeláda... Jinak by ale mohly být dobré (F)
ibara 6. 6. 2014, 23:25
@Marci75 Když myslíte.... s tou sladkostí ,-) Dělám je většinou bez čokolády nebo používám hořkou a marmeládu - když dávám, tak mám domácí - rybízovou, kyselou (smich). Každý si pochopitelně dá to, co mu chutná a u moučníků se sladkost většinou vyžaduje... od toho jsou to moučníky. Tenhle má přidaného cukru o něco méně (hello).
Marci75 5. 7. 2014, 23:40
@ibara v názvu píšete "bez cukru", je to zavádějící. Chtěla jsem tím říct, že čokoláda, marmeláda obsahují cukr. Budete se divit, ale i hořká čokoláda obsahuje cukr, i kyselejší marmeláda obsahuje cukr.... možná víc, než tušíte (F)
ibara 24. 7. 2014, 22:32
@Marci75 Upřímně - divím se jen Vašim komentářům a chuti poučovat ,-) Zdám se Vám hloupá? *-) Vím přesně, kolik cukru obsahuje 99%-tní hořká čokoláda Lindt nebo moje domácí marmeláda - nemusím se divit a rozhodně tuším kolik jsem ho tam při její výrobě sama dala (F). V názvu nemám psáno, že je to recept pro diabetiky :-) Když si tam nedáte tu "obávanou" marmeládu ani žádnou čokoládu, vynecháte těch pár zrnek vanilkového a skořicového cukru, (což někdy dělám) sladké už budou jen ty banány - pak byste mi vyčetla i jejich přírodní cukr? (smich) Zatím si na "zavádějící název" nikdo nestěžoval, jen Vy. Za dobu, strávenou na MMB vím, že tu jsou lidé, kteří podle receptů vaří, pečou, nechávají se inspirovat atd. a ti druzí, pro které je fotka či recept šance k tomu začít polemizovat.... Jestli patříte mezi mistry světa v chytání za slovo, já v tomhle nesoutěžím, mám jiné životní priority a starosti. Název s dovolením nechám v původní podobě, na dovětky "bez přidaného cukru do těsta" ho měnit nebudu a ráda Vám přenechám radost z "posledního slova - komentáře" :-) Moudřejší ustoupí (pst) (flower).
vendulak 5. 6. 2014, 17:21
Dobrý den, kolik máte koušků z této dávky? ,-)
ibara 6. 6. 2014, 23:27
@vendulak Nepočítala jsem to, ale myslím, že cca 16 košíčků. (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie