Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Kudrnatý beránek

0.0
Kudrnatý beránek

Potřebné ingredience

400 gr. hl. mouky, 100 gr. polohr. mouky, 1 a1/2 vejce, 120 gr. krupicového cukru, špetka soli, 1 kostka droždí, 2,5 dcl vlažného mléka, 100 gr. másla, bílá a tmavá čokoládová poleva na zdobení, hřebíček nebo hrozinky na zdoben, trochu moučkového cukru na posypání na závěr.

Postup přípravy

Z mléka, droždí a jedné lžíce cukru zaděláme kvácek. Do mísy prosijeme oba druhy mouky, přidáme 1 a 1/2 vejce, špetku soli, rozpuštěné máslo a zbytek cukru.
Po vzejití kvásku jej nalijeme na ostatní suroviny do mísy a těsto zaděláme obvyklým způsobem. Po vykynutí těsta, oddělíme z těsta větší kousek na hlavičku a dva menší kousky na ouška a ulaožíme stranou. Ze zbytku těsta oddělujeme kousky a z nich vyválíme cca 40 malých kuliček. Na plech položíme pečící papír a utvoříme spodní řadu z kuliček, které klademe těsně vedle sebe. Postupným kladeným kuliček vytvoříme tělo beránka, poté z odložených částí těsta vytvoříme oválnou hlavičku a ouška, která přiložíme k tělu. Potřeme zbylou půlkou rozšlehaného vejce a dáme péct do trouby na cca 175 stupňů. Po vychladnutí zapíchneme do hlavičky hřebíčky nebo hrozinky jako očka a beránkovi bílou čokoládovou polevou uděláme vlnky a tmavou polevou "namalujeme" oči a čenich.
POZOR!!!! Z uvedené suroviny jsou na dva beránky!!!!! Protože jeden je málo :-)))

Milé maminky tohoto úžasného beránka objevila moje maminka v jednom ženském časopise a protože nás zaujal nejen svojí snadností na "výrobu" , ale hlavně netradičním efektním vzhledem, tak jej vkládám jako inspiraci pro nastávající velikonoční svátky!!!

Navíc beránek se nemusí krájet, protože z něj lze jednoduše oddělovat jednotlivé "buchtičky" Tak zdar při pečení a dobrou chuť!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kutil 20. 1. 2009, 5:41
Zdeni u nás se dříve pekl také,ale místo kuliček se skládal z řezů rolády plněné makovou nebo ořechovou náplní.Jinak je základ stejný.A ještě jsem si vzpoměla na jednu variantu plnění Hrubý krystalový cukr smíchat se skořicí,posypat rozválené těsto,zavinout a po rozkrájení složit beránka.Mňam!Jitka (L)
Peetja 21. 3. 2008, 12:10
je úžasný (Y) a zdá se jednoduchý - přidávám do oblíbených a zkusím upéct ještě dnes ;) díky za inspiraci!!! (clamp)
zdenakucerova 21. 3. 2008, 17:44
@Peetja Děkuji za pochvalu. Pokud máte mísu na zadělávání od Tuperware tak zadělání těsta a vykynutí je otázkou chvilky, těsto je pěkné, takové tužší a pevné, hezky se s ním pracuje. Opravu je jednoduchý na přípravu a do výroby můžete zapojit i zdatnější dítko :-) a držím palečky ať se podaří. Zdena
masuha 20. 3. 2008, 22:10
:-)Je,ten je hezki!!!!!!!!!! (jidlo)urcite bude dobroucky *-)sikulka (clamp) (clamp) (clamp)a do tych kulicek je mozne zabalit nejakou napln,a je beranek s prekvapenim.pridavam do oblibenych
zdenakucerova 21. 3. 2008, 17:48
@masuha Díky za pochvalu!!! S náplní v kuličkách je to fajn nápad, dám tam třeba hrozinku namočenou v rumu, mandle nebo kousíček čokolády tak by to bylo ještě lepší. :-)) Díky za podnět!!! Zdena

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie