Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Kokosové tyčinky

0.0
Kokosové tyčinky

Potřebné ingredience

6 vajíček 25 dkg cukr moučka 30 dkg polohrubé mouky 10 dkg cukr krystal 2 dcl vody 5 dkg mletých ořechů půl prášku do pečiva Na polevu: 1 Hera 35 dkg cukr moučka 4dkg kakaa 10 lžic mléka

Postup přípravy

Nejdřív dáme do kastrůlku 10 dkg krystalu, necháme na ohni zkaramelizovat, přilejeme vodu a necháme na mírném plameni rozpustit. Vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem na pěnu, vlejeme vychladlý karamel. Pak přidáme mouku s PDP , ořechy a sníh z bílků. Těsto nalejeme na plech s vysokým okrajem, vymazaný, vysypaný moukou. Pečeme asi na 170 - 180 st. C.

Všechny suroviny na polevu dáme do kastrůlku a rozpustíme na mírném ohni.

Vychladlou buchtu nakrájíme na malé tyčinky a máčíme ve vlažné polevě, každou tyčinku držím dvěma vidličkama a po namočení nechám okapat a obalím v kokosu. Nechám jednotlivě vychladnout a potom ukládám do krabice vyložená alobalem, uchovávám v chladu. Ještě doplním, že dělám tyčinky, nebo spíš kostičky opravdu maličké. Tím pádem je větší spotřeba polevy a cukroví je ještě vláčnější. Spotřebuju tak na jednu dávku polevy asi polovinu buchty. Zbylá buchta vydrží nenakrájená v chladu i týden. Na Silvestra pak uvařím jenom další polevu a udělám další dávku čerstvého cukroví.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie