Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Máslový biskupský beránek

0.0
Máslový biskupský beránek

Potřebné ingredience

105g másla
105g cukr moučka
210g poloh.mouky
6 vajec
proslazené ovoce,rozinky
trocha kypř.prášku

Postup přípravy

Změklé máslo(osvědčilo se mi dát ho na chvilku do mikrovlnky a jak se pod ním začala dělat "loužička"tak jsme ho už vytáhla)rozšleháme,přidáme cukr a šleháme asi tak 5 min.Pak přidáme žloutky a opět asi tak 5 min šleháme.Do vyšlehaného másla s cukrem a žloutky vsypeme poloh.mouku s kypř.práškem,proslaz.ovocem a rozinkama(já použila alginátové ovoce,proslaz ovoce nebo kůru moc nemusím.POkud budete používat alginát,tak doporučuji ho rozkojit kuličky na půl a pořádně promíchat v mouce-odlepí se od sebe a nebudou pak v těstě klesat ke dnu) a opatrně zamícháme vyšlehané bílky.Pčeme při 180 a jak se beránek zvedne azačne se lehce zabarvovat tak troubu zesílíme na 200.Necháme vychladnou a pak polijeme čokoládou.
Čokoládová poleva
Čokoládu nalámeme na kousky a přilijeme rozpuštěný horký tuk (ztužený pokrm tuk,např.LUKANA,OMEGA)
Tuk přiléváme podle potřeby,pozor na přeředění-poleva je pak hodně průsvitná a nekryje.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

wictorie 1. 4. 2010, 12:02
Já mám oboustrannou, ale dělala bych ho raději z dávky a půl, tohle se mi zdá málo, málo by vyběhnul, Zkusím ho a pak dám vědět. Krásné (velikonoce7)
lenta 2. 4. 2010, 18:31
@wictorie na poklop bych určitě půldávky přidala,z této dávky sice vybehne,ale na poklop by to nestačilo (F)
Ajnys 23. 3. 2010, 21:40
Leni, beránek vypadá neádherně, biskupskýho miluju :-$Letos mi tchýňka půjčí památeční formu :-) Snad ji nerozbiju ,-). Je to taková ta velká, beránek bude oboustranný. Myslíte, že tenhle půjde píct přiklopený? A nebo nebude potřeba ještě přidat nějaké suorviny, aby vyběhl do toho poklopu? Já ho nikdy nepekla, takže nic nevím *-)Radši se poptám než něco zkazit (velikonoce11)
lenta 28. 3. 2010, 20:10
@Ajnys Nevím jestli neodpovídám pozdě (F)s oboustraným zkušenosti nemám, taky ji sice mám doma,ale nepoužívám.Špatně se mi pak kontroluje jestli už je upečený nebo ještě né. :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie