Mickey mouse
Potřebné ingredience
světlý korpus,straciatella krém,marcipán ze šuš.mléka
Postup přípravy
Koprus 2x prokrojen,krém -vanilkový s kousky čokolády(je fakt vyýborný,lepší než klasický čoko),marcipán.
Sněhurka a 7 trpaslíků
Potřebné ingredience
falešný marcipán,světlý korpus,čokoládový krém(máslový z pudinku)
Figurky z marcipánu
Potřebné ingredience
marcipán-hooodně :-))
Postup přípravy
vyrobíme si marcipán a tvarujeme figurky.
nakonec jich bylo 130(i s růžičkama) a v pátek jsme byla ráda že výstavka končí,marcipán jsme už neohla ani vidět a dorty co byly…
klaun
Potřebné ingredience
klaun byl do tomboly na dětský maškarní tmavý korpus,čoko krém,marcipán jako u předchozích receptů
Postup přípravy
kostka pod klaunem,normal.prokrojená,hlavička a ručičky z punčoviny-krom kému a jsme do ní šoupla i maremládu jahodouvou a byla super-perfektně to doplnilo ten krém smíchaný s…
Amálka
Potřebné ingredience
světlý korpus,čoko. krém a opět marcipán se suš.mléka.
srdíčko
Potřebné ingredience
světlý korpus,karamelový krém-používám přímo karamel,ten si dělám doma,marcipán se suš.mléka
Postup přípravy
Karamel-100g cukr krupice,roztavíme-pozor musíme hooodně hlídat aby se nespálil-karamel by pak byl hořký,přilijeme 100g smetanu 33%-ohřátou může být i horkou a provaříme.Na…
Kulatý s růžičkama
Potřebné ingredience
světlý korpus,paříž.krém,marcipán ze suš.mléka(mám v receptech,dělá se s ním super)
Preclíky a rohlíky z jednoho těsta,výborné!!!
Potřebné ingredience
175ml mléka 1 vejce 9 lžic oleje 0,5lžičky cukru 1lžička soli 500g poloh.mouky 1 sáček sušeného droždí nebo větší čtvrtka čerstvého
Postup přípravy
Suroviny v pořadí v jakém jsou napsány dáme do pekárny,nahoru přidáme droždí a zapnem na program TĚSTO.
Po umíchání a vykynutí těsto vyklopíme na plochu a naporcujem na menší…
Valentýnské dortíky,mašinka Tomáš,bonboniera,spiderman…
Potřebné ingredience
Smršt´ dortů z velentýnského týdne:-)) Korpusy-na kulatý průměr cca24cm(klasická velikost) 7 vajec,210g cukr kr.,250g poloh.mouky,kypř.prášek,7 lžic horké vody,peču na 160-170,dobu bohužel už nevím,odhaduju jen podle barvy a pohmatu.:-) Falešný marcipán-u mě v receptech.
Postup přípravy
Krém-klasický máslový-0,5lmléka jeden puding,cukr kr,jedno máslo-250g-podle sáčku připravím puding,v robotu vychladím a pak jak je studený,tak přidám nakrájené máslo.
Pařížský…
Máslový biskupský beránek
Potřebné ingredience
105g másla
105g cukr moučka
210g poloh.mouky
6 vajec
proslazené ovoce,rozinky
trocha kypř.prášku
Postup přípravy
Změklé máslo(osvědčilo se mi dát ho na chvilku do mikrovlnky a jak se pod ním začala dělat "loužička"tak jsme ho už vytáhla)rozšleháme,přidáme cukr a šleháme asi tak 5 min.Pak…