Valentýnské dortíky,mašinka Tomáš,bonboniera,spiderman,bowling dráha a další.
Potřebné ingredience
Smršt´ dortů z velentýnského týdne:-)) Korpusy-na kulatý průměr cca24cm(klasická velikost) 7 vajec,210g cukr kr.,250g poloh.mouky,kypř.prášek,7 lžic horké vody,peču na 160-170,dobu bohužel už nevím,odhaduju jen podle barvy a pohmatu.:-) Falešný marcipán-u mě v receptech.
Postup přípravy
Pařížský kém-250ml šlehačky,75g cukr krupice,50g kakao,100g čokolády na vaření,50g ztuž,tuk.-do vroucí šlehačky vmícháme smíchané kakao s cukrem-je třeba je dobře smíchat aby kakao pak ve šlehačce nevytvořilo hrudky, a dobře provaříme-tak 2-3 minity.PO celou dobu je třeba stále míchat jinka se směs připálí.PO uvyření předáme do mísy a dáme pomalu míchat,zároven hned přidáváme čokoládu a tuk,čím menší kousky tím lepší.Necháme míchat až do vychladnutí-nemusí být úplně studený, a pak necháme v lednici min 8 hodin vychladit,nejlepší je nechat do druhého dne.Většinou si ho vařím pozdě odpo nebo večer a ráno plním.PO vychlazení ho vyšleháme-ze začátku doporučuji šlehat na nejmenší rychlost a pak postupně přidávat.Je ze začátku dost tuhý,ale postupně se vyšlehává do krému.
mašinka Tomáš s vagonkem-ořech korpus,karamelový krém
s kačenkami-světlý korpus,vanilkový krém+celé jahody
s kuřátky-ořech.koprus,nugátový krém
Bonboniera-ořech.korpus,nugát.krém
Valentýnský-tmavý korpus,pařížský krém
2x srdíčka,jedno k svátku,druhé na Valentýna-tmavý korpus,paříž.krém a světlý korpus,vanilkový krém
Valentýnské mini srdíčka-světlé pláty,vanilkový krém+ celé jahody
Valentýsnké mini srdíčka,druhá várka-stejné jako předchozí
Marcipánové srdíčka-z 1kg marcipánu
Spiderman-tmavýkorpus,čoko krém
Bowling dráha-světlý koprus,paříž.krém
Lesní víla-jen ozdoba,dort si pekli svůj,holčička je poměrně silný alergik na dost přísad
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé