Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Kynuté buchty

0.0
Kynuté buchty

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky, špetka soli, 50 g krupicového cukru, kostička droždí (40 g), citronová kůra, šťáva z půlky citronu, 60 g másla rozpuštěného, cca 250 ml mléka, vanilková esence, 2 lžíce rumu, 1 žloutek 50 g másla na vymazání pekáče Náplň podle chuti - tvaroh, mák, povidla

Postup přípravy

Z droždí, ohřátého mléka, 2 lžiček cukru a trochy mouky uděláme kvásek, který necháme vykynout.
Všechny suroviny pak smícháme v hladké pružné těsto, které se nechytá mísy - pomáhám si ručním hnětačem. Necháme na teplém místě vykynout.
Zatím připravíme náplň podle chuti:
Tvarohová: tvaroh ve staniolu, cukr, žloutek, rozinky, vanilka, pokud je tvaroh ve vaničce, dávám místo žloutku cca 1/2 vanilkového pudinku, aby nevytekl
Maková: mletý mák, mléko, cukr podle chuti, skořice - svařit na hustou kaši, lze zahustit piškotovými drobečky nebo mletýmu perníčky. Obvykle na jednu dávku máku (200 g) přidávám ještě cca 2 lžíce povidel nebo nějakého džemu, mák je pak šťavnatý a pikantnější. Nakonec přidáme trochu rumu.
Povidla dávám rovnou ze skleničky, domácí.
Z vykynutého těsta ukrajujeme lžící kousky těsta, které v ruce rozmáčkneme na placičku a naplníme lžící náplně. Zabalíme a spojem dolů klademe do vymazaného pekáčku, kde je ještě ze všech stran potřeme rozpuštěným máslem, aby se neslepily.
Pečeme do zlatova. Po upečení pocukrujeme vanilkovým cukrem.
Jsou vláčné i druhý den, pokud zbydou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie