Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

(recept si oblíbilo 209 návštěvníků)

Pečená hlíva ústřičná

0.0
Pečená hlíva ústřičná

Potřebné ingredience

500 g čerstvé hlívy ústřičné, 2 paličky česneku (jednotlivé stroužky neloupat, jen omýt), 1-2 cibule na půlměsíčky, olivový olej, máslo, bylinky (pokud možno čerstvé - např. majoránky, tymián, rozmarýn, šalvěj petrželka, libeček apod.), sůl a mletý pepř (z mlýnku - jiný nepoužívám)

Postup přípravy

Kdo máte rád hlívu, určitě vyzkoušejte tuto málo známou úpravu zdravé hlívy ústřičné.
Málo práce a efekt dokonalý !!! :-)

Předehřejte troubu na 200 °C. Hlívu očistěte a větší hlavičky natrhejte na menší kousky (nedělejte moc malé kousky, ať to pak nemáte na kaši). Silné konce nožiček raději odkrojte a použijte jindy, ať nezůstanou i po upečení tuhé. Houby dejte do pekáčku, přihoďte nevyloupané stroužky česneku, nakrájenou cibuli, přidejte olej, máslo,krájené bylinky (popř. sušené).
Osolte, opepřete a vše promíchejte.
Dejte do trouby a pečte 30–45 minut.

Podávejte s bramborovou kaší.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zonoro 18. 4. 2022, 17:10
Zkusili jsme a je to moc dobré
Myláček 3. 5. 2019, 8:51
Moc velká dobrota :) Děkuji za recept a už jsme ho rozšířili do rodiny Hezké Jaro Katka
Egreska 2. 5. 2019, 9:24
Bolo to výborné..mali sme to na hriankach na večeru a ja aj na obed s bulgurom ...super (Y)
P.A.V.L.A 30. 4. 2019, 23:25
(Y)
aleša 26. 5. 2017, 16:38
Něco úžasného (Y) (Y) (Y)
bakyka 2. 3. 2018, 12:39
@aleša hlívu jsem dělala už po třetí, peču pod pokličkou, ale nikdy ji nemám takovou krásně vypečenou jako na obrázku. Vždycky ji mám světlou, ale chtěla bych ji mít taky tak krásně"obzvlášť vypečenou". Kde dělám chybu *-) *-) *-)
Kukloska 29. 4. 2019, 15:07
@bakyka Já jí dělala taky a neměla jsem taky jako na obrázku možna příště přidám ml. papriku. A pekla, jsem odkrytou (X)
evicela 2. 3. 2018, 13:47
@bakyka no to je logické když pečete jen pod pokličkou. Já také peču zakryté ale na poslední fázi až už je hlíva či maso měkké ,odkryji a peču do zčervenání nezakryté ,-)
bakyka 2. 3. 2018, 18:13
@evicela ano, logické a tak jednoduché (clamp)
usmev 21. 5. 2017, 14:39
Naprosto vynikající!! (pl)
Nadys 11. 10. 2016, 18:35
(jidlo) (Y)
krišon 5. 10. 2016, 18:54
Dnes k večeři - fantazie to byla (F) (F) (F)
martinato 19. 9. 2016, 21:02
dobrota (clamp) (clamp)
clotheska 9. 7. 2016, 15:58
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
klekanda 1. 6. 2016, 11:20
Děkuji za skvělý recept, byla vynikající (clamp) (clamp)
enestejša 19. 7. 2015, 10:49
Vynikající. (clamp) (clamp) (clamp)
tulipanka 16. 6. 2015, 20:23
ukládám (Y)
74Martina 16. 6. 2015, 18:29
Právě dlabu tu vaši neskutečnou mňaminu a musím říct,že je to famoooozní (Y)
LHL 20. 5. 2015, 7:44
To jste mi dala - teď abych si pořídila pěstírnu hlívy 8o| Naprosto úžasný recept, dobrota neskutečná - mňááám (zajic) |:o)
mitt2 25. 4. 2015, 21:19
Moc chválím Váš recept,dlouho jsem si tak nepochutnala.Díky za netradiční recept,přidávám k oblíbeným. (clamp)
mumlina (upraveno) 28. 4. 2015, 9:56
ještě mám dotázek, 2 palice česneku?? není to nějak moc? nemá tam být 2 stroužky?...........tak jsem urobila, palici jsem dala jen jednu, bylo to moc moc dobré, a smíchala jsem to s těstovinama- eňo ňuňo
Bzukova 20. 4. 2015, 21:09
děkuji za skvělý recept, je to výborné (Y)
Martitina (upraveno) 18. 4. 2015, 23:48
To je tak strašně dobrý, akorát jsem toho udělala málo 8o| 8o| Fakt luxusní záležitost, příště to ještě celé ještě zkusím posypat sezamovým semínkem, takto u nás ve vegetce pečou tofu a také to nemá chybu, myslím, že by to bude hlívě mohlo slušet (Y) Kdo nevyzkouší, udělá chybu (Y) (Y)
sketka 13. 4. 2015, 21:10
dnes jsem dělala na večeři a naprostý luxus (Y) (Y) ještě teď hodinu po večeři manžel o té dobrotě básní ,-) ,-) děkuji za úžasný recept
avynka 14. 4. 2015, 23:50
@sketka Tak to mě moc těší (clamp) (clamp) (clamp).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie