Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Výborný třešňovec podle časopisu Albert

0.0
Výborný třešňovec podle časopisu Albert

Potřebné ingredience

100 g másla, 100 g cukru, najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu, 5 žloutků, 5 bílků, 70 g polohrubé mouky, 70 g mletých mandlí nebo ořechů, 500 g vypeckovaných třešní

Postup přípravy

Máslo utřete s cukrem a citronovou kůrou. Do pěny postupně vmíchejte 5 žloutků. Ušlehejte tuhý sníh z bílků a vmíchejte. Pak přidejte mouku a mandle nebo ořechy (já dala lískové ořechy). Do vymazané a vysypané formy rozetřete těsto a navrch dejte třešně. Troubu rozehřejte, pečte zvolna (pekla jsem na 170 stupňů), až okraje koláče zezlátnou. Ještě teplý moučník pocukrujte.
Přeji dobrou chuť. Koláč je úžasný. Myslím, že by byl výborný i s borůvkami či ostružinami.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie