Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Dvoubarevný koláč s tvarohem a ovocem

0.0
Dvoubarevný koláč s tvarohem a ovocem

Potřebné ingredience

Na těsto: 2x hrnek polohrubé mouky
1x prášek do pečiva
1x hrnek cukru
1x hrnek mléka
1x vejce
půl hrnku oleje
1x polévková lžíce kakaa
Náplň: 500g měkkého tvarohu
2x vejce
1x vanilinový cukr
cukr krupice podle chuti a druhu ovoce
cca 200 - 250g ovoce (podle druhu) výborné jsou meruňky, višně, broskve, jahody a myslím, že jakékoliv ovoce co máte rádi.

Postup přípravy

Všechny suroviny na náplň rozmícháme na hladkou hmotu. Ovoce vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky (višně na půlky, meruňky na osminy, ostatní ovoce podle velikosti). V míse smícháme všechny suroviny na těsto kromě kakaa a tří lžic mléka, těsto nesmí být moc řídké lepší je hustší, přirovnala bych to asi k medu, ale když to nebude úplně ono nic se nestane. Tentokrát jsem přisypávala trochu mouky. 2/3 těsta nalijeme na plech a rozetřeme po celé ploše. Na těsto navrstvíme lžící tvarohovou hmotu a na ni poklademe kousky ovoce. Do zbylého těsta zamícháme kakao a 3 lžíce mléka (mělo by být řidší než to co jsme dávali dospodu) a toto těsto nalijeme na tvaroh s ovocem, tady jsem prozměnu přidávala mléko. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Raguella 15. 5. 2022, 17:28
Dobrý den,dnes jsem upekla koláč s jahodami podle Vašeho receptíku a mohu jen pochválit,všem moc chutnal. (Y) :-) (clamp)Děkuji za receptík. (kytara) (F) (L)
sira1 21. 8. 2016, 10:07
Výborný recept, nic jsem nepřidávala ani neubírala, pekla jsem ji v pátek a dnes peču zase (jidlo) (Y) Vyzkoušeno s meruňkami, ale bude dobrá se vším.
laskonka333 27. 8. 2015, 8:57
(Y)
Andy1. 26. 8. 2015, 21:36
Dneska jsem pekla. Jedna půlka s broskvemi a druhá se švestkami. Je výborný!!! (Y) A docela rychlý, pokud nepočítám to zpracování ovoce. :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie