MERUŇKOVÁ BUBLANINA na velký plech
Potřebné ingredience
300 g moučkového cukru, 1 a ½ vanilkového cukru, 5 středně velkých vajec, 225 ml oleje, 450 g polohrubé mouky, 1 a ½ kypřícího prášku do pečiva, 150 ml mléka, meruňky (může být i okapaný kompot)
Postup přípravy
Z bílků ušleháme v další misce tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do připraveného těsta, je lepší promíchat už jen ručně.
Vlijeme na velký plech vyložený pečícím papírem, těsto uhladíme stěrkou. Poklademe omytými, rozpůlenými meruňkami řeznou plochou nahoru.
Pečeme na 160 stupňů cca 40 minut. Před koncem pečení vyzkoušíme špejlí, zda je bublanina již upečená. Když se těsto na špejli lepí je potřeba čas pečení prodloužit.
Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat :-) DOBROU CHUŤ
Do mísy dáme cukr moučku, žloutky a vanilkový cukr.
A utřeme do pěny.
Po tenkém pramínku přiléváme a zašleháváme olej. Po přilití oleje šleháme 4 minuty.
V míse si promícháme polohrubou mouku s kypřícím práškem.
A po lžičkách přidáváme do ušlehané pěny.
Postupně přiléváme mléko. Vše dobře promícháme. Těsto je poměrně tuhé, aby meruňky nepropadly až na dno plechu.
Meruňky omyjeme, osušíme a rozřízneme na polovinu.
V další misce ušleháme tuhý sníh.
A zlehka ho vmícháme do připraveného těsta, je lepší promíchat už jen ručně.
Vlijeme na velký plech vyložený pečícím papírem, těsto uhladíme stěrkou.
Poklademe omytými, rozpůlenými meruňkami řeznou plochou nahoru.
Pečeme na 160 stupňů cca 40 minut. Před koncem pečení vyzkoušíme špejlí, zda je bublanina již upečená. Když se těsto na špejli lepí je potřeba čas pečení prodloužit.
Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat :-) DOBROU CHUŤ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé