(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
Jahodové řezy s piškotem a šlehačkou
Potřebné ingredience
Korpus: 6 vajec, 120 g cukru krupice, 120 g polohrubé mouky. Krém: 500 g bílého jogurtu Hollandia, 250 g tvarohu ve vaničce, 400 g jahod, cukr dle chuti, 8 želatinových plátků. Dále: dětské piškoty, 250 ml smetany ke šlehání, 1 Smeta-fix, strouhaný kokos.
Postup přípravy
Další z jemných želatinových moučníků, které v létě osvěží a v zimě jsou zdrojem vitamínů, pokud máme jahody z mrazničky.
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, vmícháme prosátou mouku, těsto natřeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm a v troubě předehřáté na 180°C upečeme. Korpus necháme vychladnout. Jogurt smícháme s tvarohem a cukrem, přidáme rozmixované jahody a želatinové plátky podle návodu na sáčku. Krém nalijeme na korpus a necháme v ledničce ztuhnout. Na krém naskládáme piškoty rovnou stranou nahoru. Ušleháme smetanu se Smeta-fixem, natřeme na piškoty, posypeme kokosem a necháme v ledničce ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
Zákusek je jemný a je ho hodně, proto je vhodný pro velkou rodinu. Podáváme vychlazené z ledničky.
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, vmícháme prosátou mouku, těsto natřeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm a v troubě předehřáté na 180°C upečeme. Korpus necháme vychladnout. Jogurt smícháme s tvarohem a cukrem, přidáme rozmixované jahody a želatinové plátky podle návodu na sáčku. Krém nalijeme na korpus a necháme v ledničce ztuhnout. Na krém naskládáme piškoty rovnou stranou nahoru. Ušleháme smetanu se Smeta-fixem, natřeme na piškoty, posypeme kokosem a necháme v ledničce ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
Zákusek je jemný a je ho hodně, proto je vhodný pro velkou rodinu. Podáváme vychlazené z ledničky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ivča45
(upraveno)
13. 6. 2016, 17:22
Chtěla bych se zeptat jestli je možné použít místo plátků želatiny želatinový ztužovač?
spero
(upraveno)
13. 6. 2016, 17:56
@ivča45
Ivi, určitě můžete, ale jeden asi bude málo, dala bych raději želatinové ztužovače dva nebo aspoň jeden a půl.
Ivabinča
(upraveno)
4. 9. 2015, 22:28
Ivanko dnes jsem je pekla a naprostá bomba,ráda zkouším nové a nové recepty a tenhle recept mi padnul hned do oka moc vynikajicí ,výbornýá delikatesa děkuji za skvělý recept s pozdravem Iva.
spero
(upraveno)
7. 9. 2015, 18:01
@Ivabinča
Ivi, hned třikrát jste mě potěšila. 1. že Vám můj zákusek padnul do oka 2. že vám chutnal a za 3. že jste mi o tom dala vědět. Takže moc děkuji. Ivana
Nadys
(upraveno)
13. 6. 2016, 17:44
@spero
Ivi , tenhle váš recept mi nějak unikl , hned si ho značím , vypadá přímo famozně
Hnědovláska
(upraveno)
1. 9. 2015, 19:46
Vypadají krásně Vyzkouším
spero
(upraveno)
3. 9. 2015, 22:36
@Hnědovláska
Janičko děkuji a budu potěšena, když řezy vyzkoušíte a recept nezklame.
laskonka333
(upraveno)
9. 8. 2015, 9:39
ukážkový kúsok
spero
(upraveno)
17. 8. 2015, 23:04
@laskonka333
Soničko, moc děkuji.