(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Alkoholové želé v pomeranči

Potřebné ingredience
120 ml džusu +3 plátky želé +35 g cukru krupice +120 ml vodky + 3 vydlabané půlky pomeranče
Postup přípravy
Plátky želé namočím asi na 10 minut do 120ml džusu, přidáme cukr a přivedeme za míchání k varu. Přilijeme vodku a opět zamícháme. Necháme trochu zchladnout a nalijeme do pomerančových slupek, necháme vychladit. Po ztuhnutí krájíme na měsíčky.
RADY: alkohol se vypařuje při teplotě 70st. a více, proto ho nikdy nevaříme….lze takto zželatinovat jakýkoliv oblíbený míchaný alkoholový nápoj, k varu přivádíme vždy nealko a celkové množství nápoje musí odpovídat množství uvedeném na obalu želatiny…..pokud budeme chtít želatinu vyklopit, je dobré formu vytřít olejem nebo vyplnit před nalitím miktotenovou folií…..Použitím živočišného docílíte krásně čiré barvy želé, bude však dlouho tuhnout. Pokud nechcete čekat, použijte želatinu, která obsahuje látky karagen a karubin. Želé tuhne do 20 minut….je možné vytvořit lízátka pro dospělé zapíchnutím dřívka doprostřed a vyklepnutím z formy po zatuhnutí…..POZOR, množství a forma je velmi zrádné a během chvilky se můžete OJÍST :-)
RADY: alkohol se vypařuje při teplotě 70st. a více, proto ho nikdy nevaříme….lze takto zželatinovat jakýkoliv oblíbený míchaný alkoholový nápoj, k varu přivádíme vždy nealko a celkové množství nápoje musí odpovídat množství uvedeném na obalu želatiny…..pokud budeme chtít želatinu vyklopit, je dobré formu vytřít olejem nebo vyplnit před nalitím miktotenovou folií…..Použitím živočišného docílíte krásně čiré barvy želé, bude však dlouho tuhnout. Pokud nechcete čekat, použijte želatinu, která obsahuje látky karagen a karubin. Želé tuhne do 20 minut….je možné vytvořit lízátka pro dospělé zapíchnutím dřívka doprostřed a vyklepnutím z formy po zatuhnutí…..POZOR, množství a forma je velmi zrádné a během chvilky se můžete OJÍST :-)

50ml vodky+ 25ml curacaa blue + 100ml vody

osvědčila se mi čirá želatina z Lidla, asi 3 lžičky do 250ml tekutiny
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
21. 8. 2015, 7:27


nahlásit

jitkaad
(upraveno)
20. 8. 2015, 23:13
Tohle vyzkouším

nahlásit