(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Jemný salát z pekingkého /čínského/ zelí s ananasem

Potřebné ingredience
Hlávka pekingského zelí * ananasový kompot /kupuji ten v průhledné plastu, ale lze i konzerva/, mrkev, * *jarní cibulka * na zálivku: - oliv. olej, jablečný ocet, cukr, sůl, pepř *lze přidat tvrdý sýr např. Eidam na drobné kostičky /nemusí být/
Postup přípravy
Pokrájíme zelí na nudličky, mrkev nastrouháme nahrubo, jarní cibulku na drobná kolečka, přidáme ananasový kompot i se šťávou, pokud je ananas na velké kousky, tak nakrájíme na drobnější. Opepříme, řekla bych čím více tím lépe, ale samozřejmě dle chuti každého. Zálivku dělám tak že do drobné uzavíratelné nádobky /třeba od přesnídávky/ dám trochu oliv. oleje, stejné množství jablečného octa, špetku soli, cukr /dávám třtinový/ uzavřu nádobu a mícháním spojím v dresink, ten zředím mírně vodou dle chuti a přeliju zálivkou salát. Vše důkladně promíchat. Lze přidat na kostičky nakrájený tvrdý sýr. Je to velmi jemné, ale nám to moc chutná. Dobrou chuŤ.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé