MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM A HRUŠKAMI-LAHODNÝ, VOŇAVÝ I KŘUPAVÝ
![MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM A HRUŠKAMI-LAHODNÝ, VOŇAVÝ I KŘUPAVÝ](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/160216/20/j160444.jpg)
Potřebné ingredience
Suroviny na těsto: 250 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 125 g másla, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, ½ sáčku kypřícího prášku, špetka citronové kůry. Suroviny na náplň: 1 vanička tvarohu, ½ kelímku zakysané smetany, moučkový cukr dle vlastní chuti, 1 vanilkový cukr, 2 celá vejce, ½ sáčku vanilkového pudinku, špetka citronové kůry (nemusí být), dobře odkapané kompotované hrušky, popřípadě meruňková marmeláda.
Postup přípravy
Postup:
Ze všech surovin zpracujeme těsto a přikryté ho dáme minimálně na 30 minut do ledničky. Protože obsahuje kypřící prášek, je třeba, aby bylo studené a dobře se s ním pracovalo.
Mezi tím si vymastíme a hrubou moukou vysypeme formu na koláč nebo plíšek, upečený koláč pak jde z něj perfektně vyndat. Má pak také na spodu i okrajích skvělou kůrku, která se na pečícím papíře nedocílí.
Po půlhodinovém odležení v ledničce těsto vyválíme a vložíme do formy (trochu ho dáme bokem na vytvarování mřížky). Pro zvýraznění chuti doporučuji dno slabě potřít meruňkovou marmeládou, která navíc zamezí rychlému zvlhčení korpusu ovocem.
Poklademe odkapanými půlkami hrušek a zalijeme předem vyšlehanou tvarohovou náplní. Vytvoříme ozdobnou mřížku dle vlastní fantazie a dáme péct při teplotě 160 st. C na 25-30 minut. Za čtvrt hodinky koláč již pěkně voní a začíná růžovět. Během pečení a ani při chládnutí moučník nepřikrývat. Je možné ho konzumovat hned, není potřeba ho nechat zaležet
Přeji dobrou chuť.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160216/20/k202644.jpg)
Všechny suroviny na těsto dobře zpracujeme, aby vznikla hladká koule nebo jiný tvar. Zabalíme do potravinové fólie a necháme odpočívat minimálně půl hodiny v ledničce.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160216/20/k202645.jpg)
Tvaroh po upečení a při rozkrojení velmi dobře drží tvar díky pudinkovému prášku a také dvěma vejcům.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé