(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Bramborové šišky s mákem
Potřebné ingredience
500 g brambor, 200 g hrubé mouky, 120 g máku, 70 g moučkového cukru, 50 g másla, 1 žloutek, voda, sůl,
Postup přípravy
Omyté brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na struhadle nebo umeleme. Dáme na vál, osolíme, přidáme žloutek, mouku, podle potřeby vodu a vypracujeme hustější těsto, které necháme 20 minut odpočinout. Potom těsto rozdělíme na několik části a z každé části utvoříme tenký váleček o průměru 1 cm a nakrájíme jej na kousky. Kousky těsta rozválíme na válu posypaném moukou na šišky, které uvaříme ve větším množství osolené vody. Během vaření je občas zamícháme, aby se nepřichytily na dno hrnce. Uvařené šišky vyndáme dírkovanou naběračkou, necháme okapat, posypeme mákem promíchaným s cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Jitule64
(upraveno)
15. 6. 2010, 7:20
Milá Edito, šišky byly výýýborné a dělala jsem rovnou z dvojité dávky tj. z kila brambor. Druhý den už nebyly...
Tady jsem vám je vyfotila: http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2957428 a pokud budete chtít, můžete fotečku použít k receptu, ať to máte s fotkou.
Jinak jsem si dovolila tento recept vložit s mým popisem a obrázkovým postupem na mé stránky s recepty http://bucifousek.webgarden.cz/ a samozřejmě jsem vás uvedla jako zdroj. Snad se nezlobíte.
Přeji vám krásný den. S pozdravem Jitka.



nahlásit

Jitule64
(upraveno)
9. 6. 2010, 8:31
Jdu na ně.

nahlásit

skotka
(upraveno)
15. 6. 2008, 14:02
Tak ted jsem je právě doobědvala a mám břicho na prasknutí
byli mocinky výborné
, děkuji za recept










nahlásit

babucina
(upraveno)
29. 3. 2008, 20:50









nahlásit