Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Tiramisu

0.0
Tiramisu

Potřebné ingredience

piškoty na tiramisu - dlouhé cukrářské ( asi 2 balíčky po 20 ks), silná káva (presso, nesco apod.), 2 x pomazánkové máslo, 1 x smetana ke šlehání a podle chuti cukr (na tuto dávku tak dvě lžíce)

Postup přípravy

Z pom. máslíček, šlehačky a cukru vyšleháme tuhý krém. Na plech, do formy apod. (nebo jen volně , tak jako na foto) klademe piškoty, které poléváme hořkou kávou, pak přijde vrstva krému , vrstva piškotů a krému. Vše posypeme kakaem. Dávku úměrně násobím podle počtu osob - na takovýto dort jsem použila 5 ks másel, 3 šlehačky a cukr dle chuti a tak 4 balíčky piškotů.(na oslavě nás bylo asi 16 a na všechny se dostalo)

DALŠÍ TIRAMISU - TENTOKRÁT ALÁ NAROZENINOVÝ DORT PRO PRINCEZNU

Tentokrát jako novoroční dort

Rok uplynul a opět dortík tiramisu s jedlým papírem.. je čerstvě udělaný, ještě přibude svíčka... tak snad udělá radost.. chuťově je skvělý

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jana V. 12. 11. 2006, 13:39
Já dávám poměr 1 šlehačka:1 pomazánkové máslo. Receptík mám taky u sebe. ;-)
Simonička 12. 11. 2006, 12:41
Dobý den Leni, jeké mate na mysli piškoty ta obyčejné nebo cukrářské. Moc děkuji za odpověď. :-P
ULendulky 2. 3. 2007, 18:52
@Simonička Simono, já zase dávám cukrářské - moc to nekropím, tak jednu malou lžičku na jeden piškot - ty dětské nevím jak bych tvarovala - asi do dortové formy jo. Ale ty cukrářské mají takovou tu dobro "posípku". Omlouvám se, že jsem nereagovala, ale já nevěděla, že je k tomu diskuse.... *-) *-) *-)
Reneta 12. 11. 2006, 13:03
@Simonička Sice nejsem Lenka,ale z mé vlastní zkušenosti mohu doporučit normální dětské piškotky, a to proto,že ty cukrářské se až moc nasáknou tím kafem a pak je to pěkná čvachtačka.Tak snad jsem vám poradila,pěkný den.Renata.
zlatá rybka 12. 10. 2006, 18:08
prosím jak vypadají piškoty na tiramisu :-( :-$
ULendulky 2. 3. 2007, 18:50
@zlatá rybka Katy, dlouhé cukrářské piškoty -já jsem ani nevěděla, že je k tomu diskuse. Omlouvám se, že jsem nereagovala. Lenka (N)
kumama 12. 11. 2006, 12:59
@zlatá rybka Dobrý den, sice nejsem autorka receptu, ale já používám obyčejné dětské piškoty. :-) zrovna dnes jsme ho dobaštili k snídani. :-$ (Y) :-P

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie