SMAŽENÝ KVĚT dýně Hokkaido s náplní
Potřebné ingredience
Ingredience: Na těstíčko-trochu hladké mouky, vody, piva, soli, 1 vejce (nemusí být). Do náplně podle počtu květů- kousky mozarelly a řezy sardelových filetek. Ke smažení-olej. Na přílohu-čerstvý zeleninový salát, plátky rajčat.
Postup přípravy
V misce si předem připravíme hustší těstíčko, které na 30 minut vložíme do ledničky.
Čerstvě utržené květy vložíme na okraj talířku, stopkami do středu, které zalijeme trochou vody.
Těsně před přípravou kvítka opláchneme pod tekoucí vodou, necháme odkapat a plníme kouskem mozarelly, stočenou sardelkou,pak opatrně uzavřeme.
Namáčíme v těstíčku a hned na pánvičce s rozpáleným olejem usmažíme po obou stranách hezky dozlatova.
Servírujeme s čerstvým, míchaným zeleninovým salátem.
Dobré pochutnání.
Dovětek: Krásně oranžově zbarvené květy cukety i dýně Hokkaido, patří u nás k vyhledávaným specialitám pro svou delikátní kořeněnou chuť, snadnou přípravu a možnost chutných náplní. Oblíbené je zejména smažení a fritování, dušení i gratinování, pro náplně dále můžeme použít jak rýží, tak třeba i balkánský sýr apod.
Krásný barevný Hokkaido květ, který má rád slunce.
Kvítka oranžové dýně jsou jedlá s příjemnou chutí.
K náplni použijeme mozzarellu a filetky ze sardelek
Stopky květů před přípravou namočíme na talířku v trošce vody.
K usmaženým kouskům přidáme čerstvý míchaný salát a plátky rajčat.
Znovu vložený obrázek nádherných květů přímo na talíři.
Kvetoucí dýně z mé římské zahrádky.
Můj pěstitelský počin-maličká dýně Hokkaido.
Příjemná chuťovka na talíři.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé