Zobrazit přihlášovací formulář

Saláty, zálivky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Domácí majonéza

0.0
Domácí majonéza

Potřebné ingredience

2 vajíčka
150 ml oleje
lžička hořtice
1/2 lžičky cukru
sůl
pepř
citronová štáva-asi lžíce

Postup přípravy

Celá vejce,citron,sůl,pepř,cukr a hořtici dáme do mixeru a mixujeme.Slabým proudem přiléváme olej.
Celkem mixujeme asi 3 minuty.
Dostaneme hustou a již ochucenou majonézu.
Můžeme také přidat bylinky.
Já majonézu nekupuji,tato je rychlá a můžete si jí připravit kdykoli.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Myšule 5. 7. 2010, 19:54
Díky (Y),dneska mi to zachránilo krk ,-) (Y)
natmeg 30. 3. 2008, 21:23
Markét,nevím jestli se mám bát domácí majonézy,kde vím co dávám,nebo kupované,kde nevím co se s ní dělo. *-) Tuto majonézu ale nemám na nějaké delší skladování,ale na okamžité použití.Dám jí hned do salátu-zeleninového,bramborového ..........a to je snězeno celkem rychle.V ledničke jsem jí ještě neskladovala,tak nevím jak dlouho vydrží. Už jí dělám,ale asi osm let a zatím se nám nic nestalo (D) (D) Je pravda,že dětem jí nedávám,protože jsou malé-to používám jogurt,který ochutím podle potřeby. (hello)
mmakina 28. 3. 2008, 18:08
Sylvo, nebojíte se salmošky? Já jo :-|. Domácí mám moc ráda, je pevná a hustá, ale fakt ji mám strach dělat, i když mám možnost z domácích vajec. Kamarádčin brácha si jen olíznul vařečku z těsta za 3 týdny ležel na izolaci :-| Nebo se dají vajíčka nějak ošetřit? Prý je jsou bakterie jen na povrchu skořápky, tak stačí skořápku omýt horkou vodou, ale já fakt nevím, jestli mi to stojí za ten risk...

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie