Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

dobrá vepřová pečeně-podle vareni.cz

0.0
dobrá vepřová pečeně-podle vareni.cz

Potřebné ingredience

Vepřová pečeně 800, g brambory -velké 8 ks, rozmarýn -čerstvě nasekaný 1 hrst, česnek 5 stroužku, červené víno -na podlití, olivový olej, sůl -hrstka, pepř mletý -dle chuti

Postup přípravy

Česnek rozmačkáme s větší částí soli, pepře a rozmarýnu. Do pečeně (bez kosti) uděláme nožem zářezy a česnekovou směsí potřeme jak v zářezech, tak i po celém povrchu. Takto připravenou pečeni zprudka osmahneme ze všech stran na oleji. Brambory oloupeme, pokrájíme na větší kusy, dáme do pekáče, ochutíme solí, pepřem, rozmarýnem, zakápneme olejem a navrch brambor položíme orestovanou pečeni. Na 160°C v předehřáté troubě pečeme přikryté asi hodinu. Pak odkryjeme, zvýšíme teplotu na cca 210°C a dopečeme (10 - 15 minut) dozlatova. Během pečení podléváme vínem, pečeni přeléváme výpekem, aby nebyla vysušená.
Hotovou pečeni necháme po vytažení z trouby pár minut odpočinout, pak pokrájíme na tenké plátky a podáváme s pečeným bramborem z pekáčku a vypečenou šťávou.

moc dobré

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Evula.U 15. 11. 2016, 16:28
(Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie