(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Granko-tvarohový řez-podle Columba
Potřebné ingredience
Kakaové těsto: 2 hrnky hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva,1 hrnek cukru krysta,l 3/4 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 2 vejce, 3 lžíce Granka, citronová kůra z jednoho citronu..Světlé těsto: 2 měkké tvarohy, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový puding, 1 hrnek moučkového cukru, 2 vejce, 1 hrnek mlék
Postup přípravy
Na kakaové těsto ušleháme vejce s cukrem do světlé pěny, přidáme olej, mléko, nastrouhanou citronovou kůru z jednoho citronu a mouku, ve které nejdříve poctivě rozmícháme kypřící prášek do pečiva a poslední vmícháme do směsi Granko.
Na vymazaný a vysypaný plech rozetřeme 2/3 kakaového těsta, přičemž zbytek těsta si odložíme bokem na finále přípravy.
Na světlé těsto ušleháme tvarohy s vejci, moučkovým cukrem, vanilinovým cukrem, pudinkovým práškem a mlékem pokojové teploty na řídké těsto, které nalijeme na již rozetřené kakaové těsto na plechu.
Nyní je nejvyšší čas na zbylé kakaové těsto, které dle vlastní fantazie a kreativity nalijeme na světlé těsto. Pečeme zvolna dle trouby při 170 stupních, po upečení necháme vychladnout a pak si tuto opravdovou dobrotu vychutnáme.
Na vymazaný a vysypaný plech rozetřeme 2/3 kakaového těsta, přičemž zbytek těsta si odložíme bokem na finále přípravy.
Na světlé těsto ušleháme tvarohy s vejci, moučkovým cukrem, vanilinovým cukrem, pudinkovým práškem a mlékem pokojové teploty na řídké těsto, které nalijeme na již rozetřené kakaové těsto na plechu.
Nyní je nejvyšší čas na zbylé kakaové těsto, které dle vlastní fantazie a kreativity nalijeme na světlé těsto. Pečeme zvolna dle trouby při 170 stupních, po upečení necháme vychladnout a pak si tuto opravdovou dobrotu vychutnáme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé