(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Domácí masox
Potřebné ingredience
Celer,petržel,mrkev,pórek,cibule - dohromady 1kg, 1 brambor, hrst čerstvých bylinek - majoránka, libeček, pezrželka, smil, nať z celeru. 200 g hovězího masa. 5 lžic olivového oleje, 150 g soli.
Postup přípravy
Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm na kostičky pokrájené maso. Přidáme na drobno pokrájenou zeleninu, bylinky a orestujeme. Přidáme sůl a dusíme asi 1,5 hodiny. Poté rozmixujeme a směs vrátíme na nepřilnavou pánev a mícháme dokud se neodpaří nadbytečná voda a směs neztuhne. Pak přendáme na pečící papír, rozložíme na asi 1 cm vysokou placku a necháme 24 hodin zasychat. Poté nakrájíme na kostičky a skladujeme v mrazáku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
EliškaSkalková
(upraveno)
29. 3. 2022, 14:11
Brambory do masoxu? To je nejaka chyba ne?
nahlásit
JiříLebeda
(upraveno)
3. 4. 2022, 15:40
@EliškaSkalková
Jen jedna brabora - škrob? , také zelenina? Je to polévka, omáčka. Všichni dávají.
nahlásit
JiříLebeda
(upraveno)
3. 4. 2022, 15:43
@JiříLebeda
Omyl je tam ten kg.
nahlásit