Zobrazit přihlášovací formulář

Pomalý hrnec

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Vepřová panenka na víně

0.0
Vepřová panenka na víně

Potřebné ingredience

vepřová panenka (je možno použít i třeba kotletu vcelku), 150 ml vody, 150 ml červeného vína, 1 lžíce Worcesterové omáčky, 2 vrchovaté lžíce sušené cibule (pokud nemáte, tak restované cibule), 1 lžíce pokrájeného česneku, ½ lžičky soli, 1 lžička třtinového cukru, ¼ lžičky mleté papriky, ¼ lžičky bílého pepře, (špetka kurkumy - není nutné), kousek másla na vymazání hrnce, 1-2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu + 50-100 ml vody na zahuštění

Postup přípravy

Panenku vložit do máslem vymazaného hrnce, poprášit solí + cukrem + paprikou + pepřem.
Posypat cibulí a česnekem, zalít vodou, vínem a worcesterovou omáčkou.

Pomalit na LOW 6 hodin (cca 800 g masa v 3,5l hrnci).

Maso vyjmout z hrnce a odložit do tepla.
Kukuřičný škrob rozšlehat s vodou, přilít do hrnce a dobře rozmíchat.

Pomalit na LOW ještě 10 minut.

V případě potřeby upravit konzistenci sosu vodou nebo vínem.

Panenku vložit do máslem vymazaného hrnce.

Maso poprášit solí + cukrem + paprikou + pepřem a posypat cibulí a česnekem.

Zalít vodou, vínem a worcesterovou omáčkou. Pomalit na LOW 6 hodin.

Maso vyjmout z hrnce a odložit do tepla. Kukuřičný škrob rozšlehat s vodou, přilít do hrnce a dobře rozmíchat. Pomalit na LOW ještě 10 minut. V případě potřeby upravit konzistenci sosu vodou nebo vínem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

NITA33 1. 3. 2019, 5:10
V neděli vyzkouším (Y)
bedla7 21. 2. 2019, 9:53
(Y) (Y) (Y) to vypadá moc dobře
Lovečanda 20. 11. 2018, 11:03
To vypadá úchvatně (clamp) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie